Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-16

BE GROUP: OMSTRUKTURERAR VERKSAMHET I BALTIKUM

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Under andra kvartalet har BE Group tagit beslut om att omstrukturera verksamheten i Baltikum, kommenterar vd:n i rapporten för det andra kvartalet.

"Vi kommer fortsatt vara representerade i samtliga baltiska länder men lager och produktionsservice konsolideras till Estland", skriver vd Peter Andersson.

Engångskostnader om drygt 5 miljoner kronor belastar rörelseresultatet i andra kvartalet som en konsekvens av omstruktureringen och förväntas ha en återbetalningstid på runt 1 år.

Under kvartalets gång såg BE Group framför allt negativa effekter av covid-19 inom fordonssegmentet.

"Över en natt tappade några av våra kunder, främst underleverantörer till fordonsindustrin, 80 procent av sin omsättning och vår enskilt största kund meddelade med en dags varsel att de tillfälligt skulle stänga ner hela sin verksamhet", sammanfattar Peter Andersson.

Effekterna från coronaviruset under nästkommande kvartal är "fortsatt stor" och bolaget kommer att vidta "kraftigare åtgärder" om det är nödvändigt. Samtidigt pekar vd:n på att bolaget står redo med kort varsel att växla upp och möta en ökad efterfråga från såväl nya som gamla kunder.

BE Group har tagit beslut om att bygga och lansera en ny e-handelsportal och hänvisar till att bolaget därmed, i kombination med fler investeringsbeslut som gjorts under kvartalet, förstärker sitt erbjudande.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.