Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-09

BE GROUP: RÖRELSERESULTAT VÄNTAS BLI MINST 200 MLN KR 3 KV(OMS)

(Omsändning: skickades första gången på onsdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) BE Groups rörelseresultat bedöms överträffa bolagets lönsamhetsmål beroende på ökande efterfrågan, stigande stålpriser och förbättrade marginaler för det tredje kvartalet 2021.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Baserat på koncernens resultat per augusti, uppskattas rörelseresultatet inklusive lagervinster öka väsentligt och uppgå till minst 200 miljoner kronor (4).

Under det första halvåret ökade BE Groups nettoomsättning med 22 procent i förhållande till i fjol. Rörelseresultatet ökade till 244 miljoner kronor (17) motsvarande en rörelsemarginal på 9,7 procent (0,8).

Fortsatt stigande stålpriser medförde lagervinster på 43 miljoner kronor (-13) och det underliggande rörelseresultatet ökade till 201 miljoner kronor (70).

"Vi bedömde att efterfrågan fortsatt skulle vara hög in i tredje kvartalet och i år ser vi även att de säsongsmässiga effekterna av semesterperioden uteblivit. Juli och augusti har varit två starka månader och det finns inget som tyder på att september kommer bli sämre," kommenterar bolaget vd och koncernchef Peter Andersson i pressmeddelandet.

Rapporten för tredje kvartalet kommer att publiceras den 21 oktober.
Författare Direkt-SE