Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-21

BEIJER ALMA: COVID-19 LEDDE TILL KRAFTIG NEDGÅNG 2 KV - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Industrikoncernen Beijer Alma påverkades av covid-19 under det andra kvartalet, som för bolaget ledde till en kraftig minskning av orderingång och försäljning inom ett flertal verksamheter.

"Koncernen har framgångsrikt mött utvecklingen genom ett starkt och tydligt kassaflödesfokus och genom åtgärder för att minska våra kostnader, bland annat genom att tillämpa korttidsarbete i stora delar av produktionsverksamheten", skriver vd Henrik Perbeck i delårsrapporten.

Exklusive företagsförvärv och ändrade valutakurser minskade andra kvartalets orderingång 29 procent och nettoomsättningen sjönk 27 procent.

Försäljningen inom alla de tre dotterbolagen har minskat under kvartalet till följd av produktionsstopp och neddragningar hos ett flertal kunder, särskilt i fordonsindustrin och oljeindustrin.

"April och maj var försäljningsmässigt svaga medan en viss återhämtning kunde noteras under juni", heter det i rapporten.

Bolagen inom koncernen har vidtagit åtgärder för att begränsa de negativa resultateffekterna främst genom att tillämpa korttidsarbete på flera verksamhetsorter. Statliga stöd och avgiftslättnader har erhållits under andra kvartalet med 37 miljoner kronor, varav 19 miljoner kronor i Sverige.

Kassaflödet efter investeringar uppgick till 244 miljoner kronor under kvartalet (74).
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.