Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-14

Beijer Ref AB: Beijer Ref förlänger distributionsavtalet med Carrier

Carrier är en ledande global leverantör av innovativ värme-, ventilations- och luftkonditionering (HVAC) samt en av de största ägarna i Beijer Ref AB. Beijer Ref, världens största globala kylgrossist, har haft de exklusiva rättigheterna att importera och distribuera Carrier DX (direct expansion)-produkter till bostäder och lätt kommersiell uppvärmnings-, ventilations- och luftkonditioneringsprodukter i ett antal länder i Europa sedan 2015. Sådan distribution har just förlängts till slutet av år 2023.

Likt tidigare avtal får Beijer Ref exklusiva rättigheter att distribuera Carrier-märkta produkter i ett flertal länder i Europa, samtidigt som Carrier kan sälja Carriers produkter i dessa länder.

Carrier Global Corporation blev ett oberoende, börsnoterat företag efter särskiljandet från United Technologies Corporation den 3 april 2020. Carrier är nu noterat på New York Stock Exchange (NYSE) under symbolen "CARR".

Per Bertland, CEO Beijer Ref, kommenterar:

"Det är glädjande att vårt samarbete med Carrier fortsätter. Komfortkyla är ett segment som ständigt växer, särskilt när konsumenternas efterfrågan i Europa ökar för luftkonditionering i hemmet. Carrier är ett företag som driver innovation på marknaden och har ett starkt produktsortiment, vilket i sin tur ytterligare stärker Beijer Refs position i Europa."

Meredith Emmerich, VD, Carrier Global RLC, instämmer:

"Vi är glada att kunna fortsätta att stärka vårt långvariga partnerskap med Beijer Ref för att kunna växa med Carrier-varumärket. Beijer Refs geografiska täckning och erfarenhet fortsätter att driva införandet av Carriers produkter i bostäder och lätta kommersiella HVAC-applikationer. I framtiden kommer båda företagen att marknadsföra Carrier-varumärket, vilket vi anser blir en "win-win" för båda parter för att expandera till fler kunder som kan erhålla Carriers innovativa kyl- och värmesystem."

Malmö den 14 juli 2020

Beijer Ref AB (publ)

För mer information, vänligen kontakta:

Per Bertland, CEO

Telefon +46 40-35 89 00

E-mail pbd@beijerref.com

Beijer Ref är en teknikinriktad handelskoncern som genom mervärdes­skapande produkter erbjuder sina kunder konkurrenskraftiga lösningar inom kyla och klimatreglering. Beijer Ref är en av världens ledande kylgrossister, och finns representerat i 36 länder i Europa, Afrika, Asien och Oceanien.

www.beijerref.com

Författare Beijer Ref AB

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.