Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-11-02

beQuoted nyheter: "Vi står inför vår största affär någonsin" - Teckna Kopy Goldfields senast den 7 november

NYHETSBREV 2 november 2018

Vi står inför vår största affär någonsin

Teckna Kopy Goldfields senast den 7 november

Kopy Goldfields förbereder en försäljning av bolagets största och mest utvecklade projekt Krasny. Nu genomförs en nyemission för att finansiera försäljningskostnader och 2018 års prospekteringsarbeten på fyndigheten som bolaget tror kan ha en resurspotential på 3 miljoner uns guld.

http://www.bequoted.com/emissioner/kopy-goldfields-staar-infoer-sin-stoe...

Förbereder en försäljning

Under oktober genomför Kopy Goldfields en nyemission om 25 miljoner kronor i syfte att finansiera förberedande aktiviteter inför en försäljning av bolagets största och mest utvecklade guldprojekt Krasny.

- Vår partner GV Gold har tagit över operatörsrollen då de har betydligt bredare erfarenhet av att utveckla gruvor än vi har. Projektet genomgår nu lönsamhetsstudier och det är mot den bakgrunden vi tror att det en lämplig tidpunkt för oss att lämna Krasny, säger vd Mikhail Damrin till beQuoted.

Kopy Goldfields och GV Gold äger 49 respektive 51 procent av projektet. Av de nya pengarna avsätts cirka 10 miljoner kronor för att finansiera Kopy Goldfields pro rata-andel av pågående och planerade åtgärder, bland annat prospekteringsarbeten.

Nyemissionen, som sker med företräde för befintliga aktieägare, är säkerställd till 75 procent, motsvarande 18,5 miljoner kronor. Sista dag för teckning är onsdagen den 7 november. Mer information om bolaget och nyemissionen: http://kopygoldfields.emissioner.se http://kopygoldfields.emissioner.se/

Ser potential på 3 miljoner uns

Krasny-projektet täcker in ett landområde om 31 kvadratkilometer i sibiriska Irkutsk-regionen. Licensen ligger inom Lena Goldfields som har en lång historia av guldproduktion, huvudsakligen av alluvialt guld. I området finns vad som idag bedöms vara världens största outvecklade fyndighet av berggrundsguld, Sukhoy Log.

Kopy Goldfields förvärvade Krasny-licensen 2010 och utvecklade den i egen regi fram till 2014. Då slöts ett avtal med den ryska guldproducenten GV Gold om vidare utveckling av Krasny fram till etablerandet av en gruva. Kopy Goldfields har sedan dess varit ansvariga för prospekteringen och behållit operatörsrollen för projektet.

I juni 2018 rapporterades 1,8 miljoner uns antagna och indikerade guldresurser i enlighet med JORC. Kopy Goldfields bedömer den totala resurspotentialen för Krasny-projektet till ungefär 3 miljoner uns.

- Skillnaden mellan potential och rapporterat är guldet som finns i marken men som för närvarande faller utanför det planerade dagbrottet. Det innebär att det guldet inte bedöms ekonomiskt att bryta just nu men att det i framtiden kan innebära en betydande potential för den fortsatta produktionen i gruvan, förklarar Mikhail Damrin.

"Visat intresse för vårt material"

Kopy Goldfields har tillsammans med GV Gold sammanställt en lista över potentiella, i första hand ryska intressenter till Krasny-fyndigheten.

- Listan omfattar både industriella och finansiella investerare. Vi har talat med flera av dem och några har visat intresse för vårt material, fortsätter Mikhail Damrin.

På frågan hur bolaget och dess partner ska gå vidare med projektet om en försäljning drar ut på tiden hänvisar emellertid Mikhail Damrin till de licensvillkor som omger licensen.

En uppdatering av reservrapporten måste påbörjas nästa år eftersom licensvillkoren anger att året därefter, 2020, ska malmreserver enligt det ryska GKZ-regelverket rapporteras, för att följas av kompletterande lönsamhetsstudier samt slutförande av byggplan inför en gruvstart 2022.

Kopylovskoye under avyttring

Parallellt med förberedelserna av en försäljning av Krasny är Kopy Goldfields mitt i en försäljningsprocess av den mindre guldfyndigheten Kopylovskoye.

I juli 2018 slöts ett avtal mellan bolaget och en grupp ryska investerare om en försäljning av de fyra berggrundslicenser som ingår i Kopylovskoye-projektet. Köpeskillingen om motsvarande 6 miljoner dollar ska enligt avtalet erläggas under en treårsperiod.

- Investerarna har inte betalat oss som överenskommet och vi överväger nu alternativen för att komma vidare. Vi har en annan investerare som är intresserad av att köpa projektet på liknande villkor. Det händer saker här och vi räknar med att kunna återkomma i frågan snart, säger Mikhail Damrin.

"Vi befinner oss i ett spännande läge"

Sammantaget ser Mikhail Damrin ljust på den fortsatta utvecklingen av bolagets projektportfölj, vilken även omfattar utvecklingen av den 1.800 kvadratkilometer stora guldfyndigheten bolaget benämner Norra Territoriet.

- Vi befinner oss i ett spännande läge där gruvindustrin i Ryssland utvecklas mycket bra. Den svaga rubeln ger kostnadsfördelar samtidigt som staten gör betydande infrastruktursatsningar i Östra Sibirien, berättar han.

Dagens guldpris ser han också som en bidragande faktor till branschens gynnsamma förutsättningar för fortsatt utveckling och etablering av nya gruvor.

- För Kopy Goldfields del ser vi ett utmärkt tillfälle att investera i ett företag som är på väg att kommersialisera på sin största tillgång och genomföra sin största affär någonsin, säger han avslutningsvis.

Om Kopy Goldfields

Bransch: Basresurser

Marknadsplats: First North

Kopy Goldfields bedriver guldprospektering i sibiriska Lena Goldifields, ett av världens mest guldrika områden.

Kopy Goldfields bjuder in till informationsträffar 5 november Aktiespararna Stockholm Scandic Anglais, Humlegårdsgatan 23, Stockholm, kl 18.30. Anmälan https://www.aktiespararna.se/aktiviteter/inbjudan-till-investerarmotet-5...

Kopy Goldfields genomför en nyemission

Fakta om nyemissionen http://kopygoldfields.emissioner.se/

Källa: Vi står inför vår största affär någonsin http://www.bequoted.com/emissioner/kopy-goldfields-staar-infoer-sin-stoe...
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister.

beQuoteds nyhetsredaktion bevakar företag för att ge en pedagogisk rapportering kring relevanta händelser.

beQuoteds kundservice uppdaterar nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser åt företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

På webbplatsen www.beQuoted.com http://www.beQuoted.com uppdateras kontinuerligt finansiell information om olika företag

Nyheter | Analyser | Pressmeddelanden | IR-Webb | Investor relations

Prenumeration

Om du vill ändra eller avsluta din prenumeration på beQuoted nyhetsbrev Klicka här http://www.beQuoted.com/min-prenumeration/

Synpunkter och kommentarer uppskattas

Om du har synpunkter eller andra kommentarer att ge, hör då gärna av dig.

beQuoted AB
Sturegatan 32
114 36 Stockholm
Tel 08-692 21 90
info@beQuoted.com mailto:info@beQuoted.com
www.beQuoted.com http://www.beQuoted.com

Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.