Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-09

BESQAB: EN BIT KVAR TILL MARGINALMÅL MEN SER POSITIV TREND - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bostadsmarknaden är fortsatt mycket het och med den som grund har Besqab ett stort fokus på att öka tillväxten genom fler produktionsstarter.

Det skriver bostadsbyggaren Besqabs vd Carola Lavén i rapporten för det andra kvartalet.

Under andra kvartalet startade Besqab 161 bostäder, och hittills under året uppgår starterna till 287.

"Bostäderna har haft mycket bra marknadsmottagande vad gäller försäljningen men myndighetsprocesser är fortsatt en utmaning för produktionsstarterna där särskilt bygglov tenderar att dra ut på tiden", skriver Carola Lavén.

Under kvartalet uppgick rörelsemarginalen till 7,0 procent och under det första halvåret var den 6,5 procent.

"Vi har fortsatt en bra bit kvar till vårt marginalmål om minst 10 procent men ser en positiv trend i utvecklingen av rörelsemarginalen de senaste kvartalen och vi fortsätter följa vår plan", skriver hon.

Vidare skriver Carola Lavén att förutsättningarna för att följa planen framöver är goda, men bolaget är "ödmjuka inför hur bostadsefterfrågan kan utvecklas under hösten när majoriteten av den vuxna befolkningen vaccinerats och hushållen i större utsträckning ägnar sig åt andra intressen utöver bostaden tillsammans med att amorteringskravet återinförs i september 2021".

"Sammantaget kan vi sannolikt förvänta oss en fortsatt stark marknaden men med en måttligare prisutveckling", skriver hon.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.