Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-07

Besqab produktionsstartar bostäder i Nacka strand och Täby

Besqab produktionstartar 49 lägenheter i Brf Fabriken som är den sista etappen i kvarteret i Nacka strand, samt 112 lägenheter i projektet Ella Allé som ligger intill Täby centrum och Tibble station.

Med ett högt och fritt läge i Nacka strand utvecklar Besqab ett nytt kvarter med totalt 195 lägenheter. Kvarterets första etapper produktionsstartades under 2019. Nu påbörjas den sista etappen, Brf Fabriken med 49 bostadsrättslägenheter i ett högt punkthus om 22 våningar som kommer att bli ett nytt tydligt landmärke i Nacka och där lägenheterna på de övre planen får utsikt ut mot Saltsjön. Efterfrågan på bostäderna i de pågående etapperna har varit mycket stor och försäljningen har gått snabbare än planerat, varför den sista etappen nu kan påbörjas. Inflyttningar planeras preliminärt till 2024.

Samtidigt produktionsstartar Besqab också projektet Ella Allé med ett attraktivt läge i anslutning till trevliga villakvarter, serviceutbudet i Täby Centrum och med närhet till bussar och tåg vid Tibble station. I Ella Allé kommer Besqab bygga 112 bostadsrätts-lägenheter, sju stadsradhus med bostadsrätt samt en förskola som planeras att uppföras för eget ägande. Inledningsvis är det de 112 bostadsrättslägenheterna som produktionsstartas och inflyttning planeras preliminärt till första kvartalet 2023.

- Vi är stolta över att få vara med och bidra till samhällsutvecklingen med hållbara och attraktiva boendemiljöer i både Nacka och Täby som är kommuner som växer, säger Carola Lavén, VD på Besqab. De här bostäderna, som dessutom ska Svanencertifieras, kommer att addera fina stadskvaliteter till hela närområdet.

- Det är väldigt roligt att vi nu har alla myndighetsbeslut på plats så att vi kan produktionsstarta dessa två fina projekt. Bostäderna har mottagits väl av marknaden och vi ser fram emot att nu ta nästa steg och påbörja uppförandet, säger Lotta Niland, Chef Projektutveckling Bostad på Besqab.

Båda produktionsstarterna redovisas under andra kvartalet 2021.
Kontaktpersoner:
Carola Lavén, VD, carola.laven@besqab.se, tel 08-409 415 57
Lotta Niland, Chef Projektutveckling Bostad, lotta.niland@besqab.se,tel 08-409 416 46
 

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.