Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-17

BETSSON: BEHÖVER NYTT LEDARSKAP, FINNS REDAN KANDIDATER – ORDF

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Speloperatören Betsson behöver ett nytt ledarskap och det är därför som vd Pontus Lindwall lämnar. Att det skulle ha att göra med en enskild händelse eller affär förnekas av styrelseordförande Patrick Svensk.

Det uppger han i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt på fredagen.

Betsson har de senaste dagarna omgetts av uppköpsrykten i amerikansk media. Sport merchandise-bolaget Fanatics sägs vara nära ett förvärv och bland omnämnda förvärvskandidater fanns Betsson och Rush Street Interactive.

Har det här något med Fanatics att göra?

"Vi kommenterar aldrig den typ av rykten. Att Pontus slutar har ingenting att göra med någon enskild händelse, någon enskild affär eller något sådant. Det är ett beslut som har växt fram där vi vill se ett nytt ledarskap", uppger Patrick Svensk.

Vad är det för egenskaper om ni söker hos ny vd?

"Vi söker någon med stark förankring i den internationella spelvärlden, med en erfarenhet från den miljö vi ska operera i framtiden och ett starkt modernt ledarskap", säger Patrick Svensk.

Finns det en utstakad lista med potentiella kandidater redan nu?

"Vi har ett antal kandidater men ingenting som vi kan kommentera på. Vi kan inte säga hur lång tid det kommer ta heller", säger ordförande.

Betsson-aktien klättrade 9,9 procent på torsdagen. Kring lunchtid på fredagen hade den fallit tillbaka något.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.