Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-30

BIOGAIA: AVSER GÖRA RIKTAD EMISSION PÅ UPP TILL 1,1 MDR KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Biogaia avser att genomföra en riktad nyemission av B-aktier motsvarande ett värde om upp till 1,1 miljarder kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den riktade emissionen avses att genomföras genom ett accelererat bookbuilding-förfarande som kommer att påbörjas omedelbart. Prissättning och tilldelning av de nya aktierna förväntas ske innan handeln påbörjas på Nasdaq Stockholm på måndag den 2 november.

Den strategiska investeraren Cargill och EQT Public Value Fund FCP-RAIF har indikerat intresse att delta i den riktade emissionen med betydande belopp, heter det.

Biogaia har anlitat Carnegie Investment Bank som Sole Global Coordinator och Bookrunner i samband med den riktade Emissionen.

I händelse av stark efterfrågan i den riktade emissionen har vissa större aktieägare i Biogaia - Annwall & Rothschild Investments och David Dangoor - förklarat sig beredda att sälja motsvarande cirka 200.000 B-aktier i Biogaia, till samma pris som i den riktade emissionen.

Biogaia avser att använda nettolikviden från den riktade Emissionen för att påskynda bolagets tillväxtagenda för att snabbt kunna agera på potentiella framtida förvärv inklusive minoritetsinvesteringar.

"Den pågående konsolideringen av branschen presenterar intressanta förvärvskandidater i alla delar av värdekedjan på global nivå. Potentiella förvärvskandidater inkluderar investeringar i kompletterande produkter inom Biogaias fokusområden: tillverkningskapacitet och forskning", skriver bolaget.
Författare Direkt-SE