Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-08-12

BIOGAIA: COVID-LYFT JÄMFÖRELSEKVARTAL BAKOM OMS-MINSKNING 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Biogaia hänvisar andra kvartalets omsättningsminskning bland annat till högre jämförelsesiffror, då motsvarande period föregående år påverkades positivt av covid-19 relaterad lageruppbyggnad hos många av bolagets kunder.

Andra kvartalets nettoomsättning sjönk 17 procent till 203 (245) miljoner kronor. Exklusive valutaeffekter var nedgången 8 procent.

"Ett kvartal med en försäljning över 200 miljoner kronor anser vi under tidigare normala förhållande vara ett bra kvartal", skriver Biogaias vd Isabelle Ducellier i rapporten.

Hon påpekar att det, som vanligt och speciellt med tanke på covid-situationens påverkan på lager och försäljning, är mer relevant att titta på halvårssiffrorna. Där ses en organisk tillväxt på 5 procent, vilket bolaget inte är nöjda med, påpekar Isabelle Ducellier.

"Jag är överlag optimistisk inför det kommande kvartalet och är övertygad om att våra produkter kommer att fortsätta att vara aktuella för en allt större målgrupp. Inte minst när man tänker på hur diskussionen om preventiv hälsovård sannolikt kommer att öka i relevans på de flesta marknader när effekterna av pandemin förhoppningsvis börjar klinga av framåt hösten", skriver hon.
Författare Direkt-SE