Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-09

BIOINVENT: RIKTAD EMISSION, TILLFÖR CA 487 MLN KR (NY)

(Lägger till uppgifter om företrädesemission)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bioinvent har beslutat att emittera 352.710.138 aktier genom en riktad emission till svenska och internationella institutionella investerare.

Emissionen väntas tillföra bolaget cirka 487 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Priset på de nya aktierna uppgår till 1:38 kronor per aktie och motsvarar 10 dagars volymvägd genomsnittskurs före, och inklusive, den 8 juni 2020, vilket utgör en premie om cirka 3,8 procent jämfört med stängningskursen på Nasdaq Stockholm den 8 juni 2020.

Investerare i den riktade emissionen är bland andra nya ägare HBM Healthcare Investments, Swedbank Robur Medica och Invus Public Equities, L.P., samt befintliga aktieägare Van Herk Investments B.V., Omega Funds, Fjärde AP-fonden och Handelsbanken Healthcare Fund.

Efter den riktade emissionen avser styrelsen att gå vidare med en icke-garanterad företrädesemission om maximalt cirka 146 miljoner kronor till ett pris om 1:38 kronor per aktie.

Investerarna som deltog i den riktade emissionen kommer inte att delta i företrädesemissionen eller nyttja eller överlåta några teckningsrätter som medföljer i företrädesemissionen.

I tillägg till den investering som görs av HBM, har det föreslagits att HBM ska nominera en ny styrelseledamot i Bolaget att väljas vid den extra bolagsstämman som ska hållas den 3 juli 2020.

"Tillförda medel kommer att användas för ett flertal milstolpar i närtid och på medellång sikt, inkluderat tidiga resultat från den öppna fas 1-studien med BI-1206 i kombination med rituximab i indolent NHL under andra halvåret 2020", skriver Bioinvent.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.