Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-01-15

Björn Meltzer ny tillförordnad chef för affärsområdet Stora företag och institutioner i Swedbank

Swedbank har under 2020 uppdaterat bankens strategiska inriktning. De många förändringar som präglar finansbranschen globalt ställer allt högre krav på utveckling. Arbetet i banken går nu vidare i en ny fas som ger förändringar i ledningen för affärsområdet Stora företag och institutioner där Björn Meltzer blir tillförordnad chef.

- Vi har uppdaterat vår strategiska inriktning för hela Swedbank, nu vill jag se ett nytt ledarskap som kan ta affärsområdet Stora företag och institutioner in i framtiden, säger Jens Henriksson koncernchef och vd i Swedbank.

Nuvarande chef Ola Laurin lämnar därmed sitt uppdrag på Stora företag och Institutioner och kommer att stå till vd:s förfogande till dess han lämnar banken.

- Jag vill tacka Ola Laurin för det arbete han gjort med att ta affärsområdet till den position där verksamheten är idag. Han har gjort viktiga insatser för banken bland annat i samarbetet med Kepler Chevreux som ger stort kundvärde och arbetet med att skapa bankens starka position inom gröna obligationer, säger Jens Henriksson. 

Björn Meltzer har fram till idag varit CFO inom Stora företag och institutioner. Arbetet med att rekrytera en ordinarie chef påbörjas nu. 

Kontakt:

Unni Jerndal, Head of Press Office, Swedbank, tfn +46 73 092 11 80

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.