Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-15

BONESUPPORT: ÖKAD VACCINERING ÖKAT KIRURGISKA PROCEDURER ENL VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Likt årets första kvartal såg Bonesupport under det andra kvartalet en direkt regional korrelation mellan antalet ortopediska operationer och restriktioner samt infektionsincidens i covid-19. I takt med en ökad andel vaccinerade i befolkningen och något lättade restriktioner har antalet kirurgiska procedurer ökat under andra kvartalet, jämfört med första kvartalet.

Det skriver vd Emil Billbäck i delårsrapporten.

Resurserna inom sjukvården är ansträngda och extra resurser kommer att krävas för att över tid arbeta sig tillbaka till ett normaltillstånd och att först därefter adressera vårdskulden, skriver Bonesupport-chefen vidare.

Fysiska möten, tillgång till beslutsfattare och utbildningsmöten är fortsatt påverkade av pandemirelaterade begränsningar och restriktioner.

Bolagets säljare har anpassat sina säljinsatser dag för dag utifrån pandemiläget i respektive land, stat och region.

"Framförallt har situationen påverkat våra säljares möjligheter att nå nya kunder. Vår nykundsbearbetning under kvartalet har som tidigare främst skett via digitala möten och webbseminarium", noterar vd i rapporten.

Kvartalets mest positiva nyhet var avtalet som Bonesupport tecknade med Premier i USA, enligt Emil Billbäck, som konstaterar att avtalet innebär en väsentlig utökning för bolagets potentiella nätverk av kunder i USA.

Försäljningen för kvartalet kom in högre än jämfört med motsvarande period i fjol, trots begränsningarna som sågs, understryker vd.

På sikt är Bonesupports mål att växa försäljningen med 40 procent per år.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.