Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-15

BONG: KAN BEHÖVA SKRIVA NED GOODWILL 20-60 MLN KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kuvert- och specialförpackningsbolaget Bong har vidtagit ett antal olika åtgärder för att mildra den kort- och långsiktiga effekten av coronaviruset. Samtidigt konstaterar bolaget att den negativa finansiella påverkan under andra kvartalet har ökat.

"Koncernens enheter i Storbritannien och Frankrike har blivit mycket negativt påverkade av covid-19-pandemin", skriver Bong i delårsrapporten, och det är i linje med vad bolaget flaggade för i maj.

Koncernen har inga materiella förluster på kundfordringar med anledning av covid-19, heter det.

Bong kommer att övervaka utvecklingen för att bedöma eventuella effekter på värderingen av goodwill eller på icke-finansiella tillgångar eller finansiella tillgångar.

Det är för närvarande inte möjligt att förutsäga med tillräcklig sannolikhet under vilken period eller i vilken omfattning Bong kommer få ytterligare påverkan på verksamheten under år 2020 eller kommande år vilket även inkluderar nedskrivningar med anledning av värderingar av anläggningstillgångar eller goodwill, skriver Bong.

"Alla länder förutses gå igenom en djup ekonomisk recession under år 2020 med en långsam och gradvis återhämtning under år 2021. Med det som utgångspunkt är det inte osannolikt att Bong kommer att behöva skriva ned goodwill i storleksordningen 20-60 miljoner kronor", skriver Bong.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.