Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-12-01

BÖRS: JETPAK, KLÖVERN, STORYTEL, SOBI IN I PARETOS DEC-PORTFÖLJ

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Pareto gör fyra förändringar i sin portfölj för december; Qleanair, Magnolia Bostad, IPC och Tele2 plockas bort och ersätts med Jetpak, Klövern, Storytel och Sobi.

Det framgår av ett marknadsbrev.

För Jetpak, som erbjuder tjänster inom transport och logistik, räknar Pareto med stigande marginaler 2021 tack vare lägre kostnader och förbättrad mix från ökade flygmöjligheter efter lättade pandemirestriktioner.

För fastighetsbolaget Klövern pekar Pareto bland annat på att aktien släpar efter jämförbara bolag i sektorn och att riskpremien är för hög.

Kursnedgången i ljudboksföretaget Storytel sedan i somras är en köpmöjlighet i vad Pareto ser som en stark tillväxthistoria många år framåt, vilket kommer att visa sig tydligare redan under fjärde kvartalet, enligt banken.

Sobi har haft några bakslag under andra halvåret 2020 men Pareto anser att den nuvarande värderingen är för låg mot bakgrund av den framtida tillväxtprofilen. Den kommande kapitalmarknadsdagen 10 december kan vara en potentiell katalysator för att vända det negativa sentimentet.

I november steg Paretos portfölj med 6,5 procent, vilket är mindre än jämförelseindex OMXSGI som rusade 11,3 procent. Utvecklingen i Paretos portfölj i november återspeglar sektorrotationen från tillväxt-/techaktier till cykliska och råvaruaktier. I Paretos portfölj var det bara Millicom, IPC och SKF som slog jämförelseindex i november medan övriga hamnade efter. Hittills i år är Paretos portfölj dock upp 27 procent, mot 9,9 procent för jämförelseindexet OMXSGI.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.