Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-12-02

BÖRSEN: CLAS OHLSON BACKAR EFTER RAPPORT, OMXS30 -0,3%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen inledde onsdagens handel på lätt minus.

Vid 9.40-tiden hade storbolagsindex OMXS30 backat 0,3 procent till 1.918. Aktier för 2,2 miljarder hade omsatts på Stockholmsbörsen. Ute i Europa var tyska DAX-index ned 0,6 procent och Parisbörsens CAC 40 med 0,3 procent.

Bland de mest handlade storbolagen låg Electrolux överst på förlorarlistan med minus 1,8 procent, följd av Autoliv som backade drygt 1 procent. I Hexagon avskiljs utdelning om 0:62 euro på onsdagen och aktien var ned 7 kronor, 1 procent.

På motsatta sidan låg Tele2 överst på vinnarlistan inom OMXS30 med +1,1 procent. Securitas och Essity var upp runt 0,7 procent.

Clas Ohlson handlades ned 3,6 procent efter morgonens rapport för augusti-oktober där resultatet var sämre än väntat.

Forskningsbolaget Camurus trycktes ned 8 procent efter beskedet att FDA begär mer information av Camurus licenspartner Braeburn kring registreringsansökan för Brixadi i USA. Beskedet kommer efter att FDA nyligen identifierat kvalitetsbrister hos Braeburns kontraktstillverkare av Brixadi i USA.

Åt andra hållet gick gamingbolaget Enad Global 7, som klättrade 19,5 procent efter nyheten om köp av det amerikanska spelutvecklingsföretaget Daybreak.

Vidare i gamingsektorn sjönk Paradox 5,3 procent. Strategispelet Empire of Sin, som utvecklats av Romero Games med Paradox som förläggare, har fått ett ljummet mottagande av spelkritikerna och hittills svaga betyg från spelarna.

Bostadsbyggaren Besqab har presenterat nya finansiella och operativa mål i samband med onsdagens kapitalmarknadsdag. Nytt mål är en rörelsemarginal på minst 10 procent. Aktien steg 3,2 procent.

Avanza handlades upp 4,6 procent till 202 kronor. SEB Equities har höjt sin rekommendation för nätbanken till köp från behåll med ökad riktkurs till 215 kronor.

Nordea har inlett bevakning av Nordic Paper med köpråd och en riktkurs på 50 kronor. Aktien i specialpapperstillverkaren steg 2,6 procent till 39:40 kronor.

Handelsbanken Capital Markets har återupptagit sin rekommendation av Millicom med en köprekommendation och riktkurs är 435 kronor. Aktien ökade 2,3 procent till 345:70.

Addera Care rusade 27 procent. Bolaget har beslutat om en riktad nyemission på 25 miljoner kronor till investeraren Linc, som kontrolleras av hälsovårdsinvesteraren Bengt Julander.

Swedish Sterling och Freja EID sjönk i stället efter sina besked om riktade emissioner.


Diagram: Stockholmbörsen OMXS30 onsdag 2 december

Källa: Infront
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.