Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-12-04

BÖRSEN: FÖRSIKTIG HANDEL INFÖR HELGEN, OMXS30 +0,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Handeln på Stockholmsbörsen var på förmiddagen försiktig med rörelser omkring nollstrecket. Latour straffades av att familjen Douglas sålt en större post och SAS föll efter negativa analytikerutlåtanden.

Klockan 13:30 var storbolagsindex OMXS30 upp 0,1 procent till nivån 1.914. Aktier för 9,7 miljarder kronor var då omsatta på Stockholmsbörsen.

På OMXS30 samsades SSAB, Electrolux och Astra Zeneca om tätpositionerna där stålbolaget drog den längsta stickan med en uppgång på 3,8 procent, medan Electrolux och Astra Zeneca steg omkring 1,4-1,5 procent vardera. I botten backade SCA 1,5 procent tillsammans med Boliden och Assa Abloy som var ner omkring 1,2 procent.

Störst rörelse på Stockholmsbörsens huvudlista syntes i Latour. Investmentbolaget föll 12,3 procent till 189:80 kronor efter torsdagskvällens besked att familjen Douglas sålt aktier motsvarande 1,7 procent av kapitalet och 1 procent av rösterna till kursen 190 kronor per aktie.

Bakom Latour backade SAS 6,6 procent. Efter gårdagens svaga rapport från flygbolaget spår Nordeas analytiker att förlusten under 2021 kommer att bli rejäl och att ett positivt kassaflöde inte är att vänta förrän 2022. Även DNB Markets är tveksamma och har tagit upp bevakning av bolaget med en säljrekommendation.

Uppåt var det i stället för Alligator Bioscience som har fått sin så kallade IND-ansökan för CD40-antikroppen mitazalimab godkänt av det amerikanska läkemedelsverket FDA. Aktien steg 8,8 procent.

Även Itab Shop Concept steg och adderade 6,5 procent efter besked om att bolaget ska ta in cirka 768 miljoner kronor i en emission. Bolaget räknar nu också med att ebitda för räkenskapsåret 2020 hamnar i övre halvan av det tidigare prognosintervallet på 380-420 miljoner kronor före engångskostnader.

Morgan Stanley har höjt rekommendationen för Nent till övervikt från jämvikt med en stadig höjning av riktkurs till 600 från 230 kronor. Aktien rivstartade dagen med uppgång på nära 10 procent, men vid lunchtid hade investerarna sansat sig och tv- och streamingbolagets aktie var då upp 3,7 procent till 462:20.

Servicebolaget Coor gynnades i sin tur av att Nordea återupptagit bevakning med en köprekommendation och riktkurs 85 kronor. Aktien steg 3,2 procent till 73:30 kronor.

Enad Global 7, som rusade 27 procent efter onsdagens förvärvsbesked, stärktes ytterligare 6,2 procent till 111:50 kronor på fredagen. Under senare delen av torsdagen blev det känt att Handelsbanken höjt riktkursen till 130 kronor (102) och upprepat köp. Veckan summerar så här långt till en uppgång på 34 procent för gamingbolaget.

På fredagsmorgonen informerade bettingbolaget Kindred om att Stefan Lundborg avgår ur styrelsen med omedelbar verkan. Skälet är att han utreds av Ekobrottsmyndigheten (EBM) för misstanke om insiderbrott. Även gamingbolaget G5 meddelade att Stefan Lundborg lämnar styrelsearbetet tillsvidare.

Kindred steg 2,1 procent och G5 gick upp 1,9 procent.

Flexion Mobile, en distributionsplattform för Android-spel, tillförs brutto cirka 114 miljoner kronor i den riktade emission som meddelades på torsdagskvällen. Teckningskursen var 14:30 kronor per aktie. Aktien steg drygt 11 procent till 17:70 kronor per aktie.

Mycronic har fått en order på SLX-maskritare från en befintlig kund i USA med ett ordervärde i intervallet 12-16 miljoner dollar. Aktien var upp 2 procent.


Graf: Stockholmsbörsen OMXS30-index fredag 4 december

Källa: Infront
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.