Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-01-20

BÖRSEN: GÅR MOT POSITIV ÖPPNING, TELIA I FOKUS PÅ NYHETER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen går mot en positiv öppning på onsdagen där USA:s nya president Joen Biden svärs in.

Vid klockan 8.50 indikerade förhandeln en uppgång för OMXS30 i området strax under en halv procent. De europeiska terminerna var vid samma tid upp 0,2-0,3 procent. Även de amerikanska terminerna pekade uppåt i förhandeln.

Telia har på morgonen meddelat att det operativa fria kassaflödet för helåret 2020 blev 12,1 miljarder kronor, vilken överträffade prognosen om att "nå den övre delen av intervallet 9,5 till 10,5 miljarder kronor". Vidare besked var att helårsresultatet kommer att påverkas av nedskrivningar i Finland och att styrelsen avser föreslå en utdelning om 2 kronor per aktie för 2020.

I 5G-auktionen som ägde rum på tisdagen säkrade Telia 120 MHz i 3,5 GHz-bandet för utbyggnaden av 5G. Kollegan Tele2 och Telenor har säkrat avgörande spektrum i Post- och telestyrelsens 3,5 GHz-spektrumauktion där bolagen vunnit 100 MHz fram till 2045, till en summa av 665,5 miljoner kronor.

Gamingbolaget MAG Interactive redovisar stigande omsättning och resultat i sin delårsrapport. Det nyckeltal som visar snittintäkterna per daglig aktiv spelare ökade med 43 procent under perioden.

Diamyd Medical redovisar ett nettoresultat om 105 miljoner kronor (-6,8) för det första kvartalet, september-november, 2020. Ökningen jämfört med föregående år är en engångseffekt av vinst om 118 miljoner kronor vid avyttring av aktier i Companion Medica

Bygginvesteringarna väntas minska med 5,7 procent på den amerikanska marknaden under 2021 spår branschorganisationen American Institute of Architects, AIA, i en prognos baserad på inbromsningen i efterfrågan för de amerikanska arkitekterna under 2020. Av Assa Abloys omsättning i Americas kommer en tredjedel från nybyggnation.

Lindab har fått indikativa bud på affärsområdet Building Systems som är under utvärdering men inga formella budprocesser har inletts. Det skrev Lindab på tisdagskvällen som en kommentar till att det cirkulerar information i marknaden om att det pågår en aktiv budprocess för att avyttra Building Systems.

Forskningsbolaget Calliditas Therapeutics planerar att inleda en registreringsgrundande fas 2/3-studie med läkemedelskandidaten setanaxib vid behandling av primär biliär kolangit under det andra halvåret 2021.

På rekommendationsfronten har Pareto höjt riktkursen för Veoneer till 285 kronor från 190 kronor, med upprepad köprekommendation.

"Med en marknadsledande position, en stabil teknisk plattform samt med en strukturellt växande marknad som är i sin tidiga utveckling, tror vi att Veoneer kommer vara en vinnare", skriver analyshuset.

* Kepler Cheuvreux skruvar upp riktkursen för Electrolux Professional till 60 kronor från 45 kronor där köprekommendation upprepas.

* Carnegie höjer sin rekommendation för EQT till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 190 från 148 kronor.

* Nordea Markets sänker sin rekommendation för Arjo till sälj från behåll, med riktkursen 55 kronor.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.