Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-07

BÖRSEN: INDIKERAS NÅGOT NED, NYA TILLTAG I USA-KINA KONFLIKTEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen indikeras öppna nedåt på fredagen efter nya utvecklingar i den pågående Kina-USA konflikten. I fokus var Donald Trumps nya tilltag att rikta en exekutiv order direkt mot kinesiska techbolag.

Omkring klockan 8.30 var terminen för tyska DAX ned 0,1 procent, samtidigt som motsvarigheten CAC 40 i Paris var oförändrad. För Stockholmsbörsens OMXS30-index pekade förhandeln hos IG Markets på en öppning 0,3 procent lägre.

USA:s president har skrivit under en exekutiv order som ska försvåra för de Kinakopplade app-aktörerna Tiktok och Wechat. Kina rapporteras ha varnat Japan för att ett Tiktok-förbud skulle vara "problematiskt". La Times rapporterar dock att Tencents spelbolag, likt Riot och Epic Games, inte kommer påverkas av beslutet.

Bakgrunden är att de kinesiska bolagen anklagas för att dela med sig av amerikanska användares data till kinas kommunistiska parti. Bland annat MTG har samröre med det kinesiska bolaget Tencent.

I Sverige noteras att SAS som nått principöverenskommelse med ett antal större ägare av hybridobligationer och obligationer.

Bolaget skriver att om den reviderade rekapitaliseringsplanen skulle misslyckas och inte genomförs kommer SAS inte kunna reparera likviditetsbristen och skulle då bli tvunget att ansöka om konkurs som ett resultat.

Uthyrningsbolaget Adapteo, som förra sommaren knoppades av från Cramo, hade en total försäljning på 57,8 miljoner euro under det andra kvartalet (53,7). Hyresintäkterna uppgick till 32,8 miljoner euro (32,6), samtidigt som rörelseresultatet landade vid 10,7 miljoner euro (7,1).

Gällande utsikterna skriver bolaget att man förnärvarande agerar i en bransch karaktäriserad av överkapacitet och lokalprispress. Bolaget presterade dock en ebitda-marginal om 37,7 procent.

Nordea Markets höjer riktkursen för Nolato till 878 kronor från 748 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien steg nästan 10 procent till 823 kronor på torsdagen efter att bolaget offentliggjort ett större förvärv i USA på torsdagsmorgonen.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Troax till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 175 från 125 kronor. Aktien stängde på 166:40 kronor på torsdagen.

På insynsfronten valde Biotages chefsjurist Lars Bäckman att kliva av halva innehavet. Försäljningen på 10.000 aktier inbringade totalt 1,7 miljoner kronor och gjordes till kursen 166 kronor.

I Finland presenterade Outokumpu en rapport som var klart under analytikernas förväntningar. Nettoomsättningen kom dock in cirka 100 miljoner över förväntningarna och slutade på 1.420 miljoner euro. Bolaget räknar även att leveranserna kommer sjunka med 10 procent i det tredje kvartalet i jämförelse med det andra.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.