Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-03

BÖRSEN: MINDRE TERMINSRÖRELSER EFTER AVMATTNING I NEW YORK

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Europaterminerna pekade svagt uppåt inför fredagens handelsstart på Stockholmsbörsen. Detta efter att uppgångar på New York-börserna kvällen före mattats av i den sena handeln, bland annat på grund av rapporter om kraftiga ökningar av coronafall i USA.

Vid 8.30-tiden hade terminerna för de ledande Europabörserna stigit något. Förhandeln hos IG pekade samtidigt mot en öppning 0,1 procent upp för Stockholmsbörsens OMXS30. I Asien har börserna under morgonen mestadels handlats högre, bland annat med stöd av statistik från Kina där inköpschefsindex för tjänstesektorn kom in starkare för juni jämfört med månaden innan.

Diös har rapporterat under morgonen och visade ett lägre förvaltningsresultat än motsvarande kvartal i fjol, men bolaget uppgav också att efterfrågan på uthyrning kommit tillbaka efter ett svagt april.

SBB har köpt en portfölj med förskolor från norska Laeringsverkstedet, för ett överenskommet fastighetsvärde om 4.250 miljoner norska kronor.

Assa Abloy har tecknat avtal om att köpa Focuscura, en leverantör av tekniska lösningar för äldreomsorgen på den nederländska marknaden. Focuscuras försäljning förra året var cirka 130 miljoner kronor.

Teknikkonsulten Projektengagemang har tecknat nytt ramavtal med Skövde kommun om arkitekttjänster. Avtalet löper över fyra år med en uppskattad volym på cirka 14 miljoner kronor.

Vicore Pharma har genomfört en riktad nyemission av 10 miljoner aktier. Teckningskursen har fastställts till 18:50 kronor per ny aktie genom ett accelererat bookbuilding-förfarande, och den motsvarar cirka 5 procents premium.

På rekommendationsfronten har Bravida av Nordea Markets sänkts till behåll från köp, med riktkursen 93 kronor.
Författare Direkt-SE