Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-01-18

BÖRSEN: NEDGÅNG VÄNTAS, FLERA OMVÄNDA VINSTVARNINGAR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas inleda nedåt på måndagen under veckan då rapportsäsongen för det fjärde kvartalet går igång. Både Nobia och Bonava har inför rapportsäsongens inledning presenterat omvända vinstvarningar.

USA-börserna avslutade fredagshandeln lägre då smittspridningen fortsätter på en hög nivå och efter att Joe Biden presenterat sitt förslag till stödpaket. Efter Stockholmsbörsens stängning och fram till USA-börsernas ordinarie avslut på handeln sjönk S&P 500 med 0,2 procent.

Riktningen på de asiatiska börserna var övervägande nedåt på måndagsmorgonen med Kina-börserna som ett viktigt undantag.

Terminerna för franska CAC40 och tyska DAX pekade vid klockan 08.50 på en nedgång med 0,5 procent vardera. Förhandeln i Stockholm hos i IG visade på en nedgång om 0,4 procent.

Bostadsutvecklaren Bonava presenterade ett preliminärt resultat för det fjärde kvartalet. Rörelseresultatet i kvartalet väntas preliminärt bli 860-910 miljoner kronor (693), före jämförelsestörande poster. Enligt Infronts samanställning i början av november räknade sju analytiker i snitt med en rörelsevinst på 596 miljoner kronor.

Köksbolaget Nobias omsättning och rörelseresultat väntas överträffa förväntningarna till följd av en stark utveckling i Norden och Centraleuropa. Rörelseresultatet, exklusive jämförelsestörande poster, förväntas uppgå till mellan 290 och 300 miljoner kronor (214). Här låg Infronts konsensus i november på 239 miljoner kronor.

Forskningsbolaget Lipidor har tecknat ett licensavtal med Cannassure Therapeutics. Enligt avtalet har Cannassure exklusiva rättigheter till utnyttjandet av Lipidors patentskyddade drug delivery-teknologi Akvano i medicinska cannabisprodukter för de valda indikationerna psoriasis, atopisk dermatit, smärta och sår.

Calliditas dotterbolag Genkyotex presenterar positiva fas 1-resultat som visar en gynnsam säkerhets- och farmakokinetisk profil för högre doser av setanaxib. Beskedet banar väg för en möjlighet att genomföra registreringsgrundande studie i fas 2/3 vid behandling av primär gallvägskolangit.

Ägare av mer än 10 procent av kapitalet i Enlabs avvisar budet från Entain.

Granskning av diagnostestbolaget Biovica ansökan om marknadsgodkännande för testet Divitum Tka försenas med cirka 90 dagar i USA då hälsovårdsmyndigheten omfördelar resurser under pandemin.

E-sport- och gamingbolaget MTG presenterade information om en emission som syftar till att ta in cirka 2,5 miljarder kronor. Villkoren är 5:12, där ägare av tolv aktier får rätt att teckna fem nya aktier till en kurs om 90 kronor per aktie.

Danske Bank sänker sin rekommendation för Mycronic till behåll från köp.

Deutsche Bank höjer riktkursen för Volvo till 250 kronor från 200 kronor.

Nordea Markets höjer riktkursen för Instalco till 307 kronor från 239 kronor.

Pareto Securities höjer riktkursen för husdjursbolaget Swedencare till 440 kronor från 340 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Dagens Industri har på måndagen utfärdat en säljrekommendation för e-handelsbolaget Boozt.

Börsveckan rekommenderar köp i Peab, Nordic Paper, Skistar och Svedbergs, enligt årets första utgåva av tidningen.

Redwood Pharma planerar ett listbyte från Spotlight Stock Market till Nasdaq First North Growth Market under våren 2021.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.