Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-02-25

BÖRSEN: POSITIV ÖPPNING I LINJE MED OMVÄRLDEN INDIKERAS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen och de europeiska börserna ser ut att ta rygg på det positiva humöret på omvärldsbörserna.

Vid klockan 8.40 indikerade förhandeln hos IG-Market en positiv för Stockholmsbörsens OMXS30-index omkring 0,4 procent upp, i linje med terminerna för de större europeiska börserna.

I USA steg ledande index över procenten på onsdagskvällen och terminerna pekade i skrivande stund uppåt mot en andra uppgångsdag. Även i Asien har börserna tagit rejäla kliv upp under natten.

På Stockholmsbörsen avhandlades slutspurten på rapportsäsongen avhandlande siffror från det fjärde kvartalet.

Flygbolaget SAS intäkter föll med närmare 7 miljarder kronor i det fjärde kvartalet till följd av minskad efterfrågan och restriktioner under pandemin. Bolaget upprepar att de väntar sig en fortsatt återhämtning för branschen fram till 2022.

Elekta redovisade ett ebita-resultat som var högre än föregående år men lägre än vad analytikerna i Infront hade räknat med. Högre kostnader i leverantörskedjan pressade bruttomarginalen. Strålterapibolaget vill fortsatt inte lämna någon guidning med hänvisning till den rådande osäkerheten.

Gamingbolaget Enad Global 7 redovisade en rejäl ökning av intäkterna jämfört med året innan. Bolaget meddelade även att förvärv av spelförläggaren Innova för en sammanlagd köpeskilling om cirka 110 miljoner euro.

Sedana Medical redovisade en mer än dubblerad omsättning i det fjärde kvartalet. Efterfrågan på Anaconda har varit stark under året, uppger vd Christer Ahlberg, som förövrigt meddelade att han kommer att lämna bolaget för att istället bli vd i Cinclus Pharma.

Powercell ökade försäljningen med 41 procent i det fjärde kvartalet. Det är det försäljningsmässigt starkaste kvartalet i bolagets historia och ökningen berodde främst på beställningarna från Robert Bosch, uppger vd Richard Berkling.

SSAB tar in den tidigare LO-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson som ny ordförande. Rekryteringen görs "för att stärka företagets samhällskontakter i Sverige, Norden och på EU-nivå", heter det.

Mekonomen har presenterat en "uppdaterad strategi" med målet att öka omsättningen till 15 miljarder kronor senast 2025. Bolaget ska också nå 1,5 miljarder kronor i justerat rörelseresultat (ebit). Under 2020 omsatte bilservicebolaget 11,5 miljarder kronor och redovisade ett justerat rörelseresultat om 937 miljoner kronor.

Ekobrottsmyndigheten lägger ned sin förundersökning mot Sernekes numer före detta vd Ola Serneke. Enligt åklagaren har skrivandet om aktiekursen under pseudonym på småspararforum inte varit brottsligt eller brutit mot marknadsmissbruksförordningen MAR.

På ämnet informationshantering avbryter NGM-noterade Lumito det planerade listbytet till Nasdaq First North Growth Market. Beslutet kommer efter frågetecken när bolaget i förra veckan hävdat ett samarbetsavtal med Sectra, något som bestridits av Sectras vd.

Fastighetsinvesteraren Rutger Arnhult har via investeringsbolaget M2 Capital minskat innehavet i Klövern till 11,7 procent av kapitalet från tidigare 15,1 procent. Rutger Arnhult kontrollerar även Corem som är största ägare i Klövern.

Future Gaming uppfyller inte rörelseresultatsvillkoret i bolagets obligationsvillkor. Diskussioner pågår med obligationsinnehavarna, om en överenskommelse inte nås, kan de kräva återbetalning, vilket i förlängningen skulle kunna sätta bolaget på obestånd.

ABG Sundal Collier har höjt riktkursen för Sinch till 2.100 kronor från 1.550 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde på 1.664 kronor på onsdagen.

Den riktade emissionen som First North-listade Impact Coatings aviserade på onsdagen gjordes till en teckningskurs 25 kronor per aktie, vilket motsvarar en rabatt om cirka 7,7 procent jämfört med stängningskursen.
Författare Direkt-SE