Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-30

BÖRSEN: SMÅ TERMINSRÖRELSER, ÅTERKAPITALISERING AV SAS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Efter en stark utveckling på USA-börserna kvällen före, då S&P 500-index stängde 1,5 procent högre, har på tisdagen Asienbörserna fortsatt uppåt efter ett starkare Kina-PMI än väntat i juni. Europaterminerna pekar däremot mot små ändringar i öppningen, då rörelserna varit begränsade.

Vid 8.30-tiden var terminen för DAX oförändrad medan den för CAC 40 var marginellt nedåt. Förhandeln hos IG indikerade vid samma tid en öppning 0,1 procent upp för Stockholmsbörsens OMXS30-index.

SAS har beslutat om en rekapitaliseringsplan som stöds av bolagets två största aktieägare, den svenska och danska staten, och av den tredje största aktieägaren Knut och Alice Wallenbergs stiftelse. Rekapitaliseringsplanen avser att återställa det egna kapitalet med 14,25 miljarder kronor och säkra cirka 12 miljarder kronor i nya medel.

Magnolia Bostad säljer ett projekt i Ursvik på cirka 380 bostäder, förskola, lokaler och garageplatser till Heimstaden. Fastighetsvärdet vid färdigställande uppgår till cirka 1 miljard kronor.

Spelutvecklaren Starbreeze ska genomföra en nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare på cirka 250 miljoner kronor före transaktionskostnader.

Lindab stänger verksamheten IMP Klima Group, som anses ha haft dålig lönsamhet. Engångskostnaderna, inklusive uppsägningskostnader och nedskrivningar, beräknas till 60 till 70 miljoner kronor, varav merparten påverkar rörelseresultatet under andra kvartalet.

Orexo meddelar positiva resultat från den så kallade PK-studien av OX125. Preliminära data visar snabb och omfattande absorption av samtliga tre formuleringar samtidigt som de tolererades väl, vilket stöder OX125 som akutläkemedel mot opioidöverdos.

Abelco har meddelat att den avslutande försäljningen av bolagets innehav i Quickbit, drygt 3,6 miljoner aktier till kursen 14 kronor, inte fullföljs.

Medicinteknikföretaget Pharmacolog ska göra en riktad nyemission av units, motsvarade ett värde om cirka 15 miljoner kronor.

Shortcut Medias dotterbolag Bond Street Film har fått ett avtal med Discovery Networks Norge uppsagt. Uppsägningen kan komma att innebära ett intäktstapp på cirka 5 miljoner kronor på årsbasis.

Spelutvecklaren MAG Interactive redovisar en nettoomsättning för det tredje kvartalet (mars-maj) i det brutna räkenskapsåret 2019/2020 på 64,8 miljoner kronor, en ökning från 48,3 miljoner samma period året före.

På rekommendationsfronten har Carnegie höjt riktkursen för Sandvik till 190 kronor från 175 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Deutsche Bank har höjt riktkursen för Bravida till 85 kronor från 76 kronor, medan rekommendationen behåll upprepas.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Lundin Energy till köp från behåll. Riktkursen höjs till 260 från 250 kronor.

På tisdagen handlas Arjo och Lime exklusive utdelning om 0:65 respektive 1:50 kronor.

Det är även handelspremiär på First North för Magle Chemoswed, ett Malmöbaserat kontraktsutvecklings- och tillverkningsbolag. Den ägarspridning som gjordes inför noteringen tecknades till 212 procent och tillförde bolaget drygt 1.500 nya aktieägare. Priset i erbjudandet uppgick till 20 kronor per aktie, vilket innebär att bolaget i erbjudandet värderades till 200 miljoner kronor.

Genovas stamaktie börjar handlas på Stockholmsbörsen efter att bolaget gjort en nyemission till priset 65 kronor per aktie.




Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.