Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-02

BÖRSEN: SVÄNGIG INLEDNING, OMXS30 +0,2%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen svängde i måndagens öppning mellan plus och minus.

Vid 9.50-tiden noterades OMXS30-index 0,2 procent upp till 1.720. Aktier för drygt 3 miljarder kronor hade då omsatts. På ledande Europabörser noterades tyska DAX på plus 0,3 procent och Parisbörsens CAC 40 var ned 0,2 procent.

Bland dem mest handlade storbolagen ledde klädjätten H&M nedgången med minus 1,8 procent, följd av SCA och Astra Zeneca som backade 1,8 respektive 0,9 procent.

På motsatta sidan gick det bäst för Skanska-aktien, upp 1,3 procent, samt Tele2 och Volvo som steg dryga procenten.

Utanför storbolagslistan var Arjo ned 2 procent. Medicinteknikbolaget har presenterat uppdaterad strategi samt nya finansiella mål för 2021-2023 inför måndagens kapitalmarknadsdag. Pareto anser i en kort kommentar på morgonen att de nya målen var "lite åt det försiktiga hållet".

Peutinger har höjt sitt budpliktsbud på Engelska skolan från 77:04 till 82 kronor per aktie och acceptperioden förlängs. Skolaktien steg 5,9 procent till just 82 kronor.

Athanase Industrial Partners har passerat gränsen för budplikt i First North-listade Ivisys efter att genom konvertering av konvertibler ha köpt nya aktier i bolaget. Ivisys klättrade 7,6 procent.

Probiotikabolaget Biogaia var upp 2,7 procent efter att ha genomfört en riktad emission på 1,1 miljarder kronor.

Flera rekommendationer satte avtryck i morgonens aktiekurser. Sweco sjönk 1,7 procent. DI sätter säljrekommendation på teknikkonsulten, som tidningen anser välskött men att värderingen är orimlig.

Finans- och kredithanteringsbolaget Hoist klättrade i stället drygt 2 procent. SEB Equities har höjt sin rekommendation för Hoist till köp från behåll.

Nordea Markets återupptar sin bevakning för bussbolaget Nobina med köp. Aktien steg 2,6 procent.

Bambuser, som säljer lösningar för så kallade live video-shopping, klättrade 5,3 procent till 9:48 kronor. Redeye har inlett bevakning av Bambuser med ett så kallat motiverat värde om 12 kronor för aktien i ett basscenario. Redeyes analyser är vanligen uppdragsanalyser, finansierade av bolaget som bevakas.

Bygghissbolaget Alimak, IT-konsulten Prevas och hälsoproduktbolaget Medicanatumin handlades alla upp efter att ha fått köpstämpel i Börsveckan.

Oscar Properties steg 6,6 procent. Bolaget meddelade efter stängning i fredags att det förslag som det lade fram den 13 oktober kommer att accepteras av fordringshavarmötet. Det innebär att obligationslånets slutliga förfallodatum förlängs med två år och att kupongräntan sänks.


Diagram: Stockholmsbörsen OMXS30-index måndag 2 novemberKälla: Infront
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.