Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-28

BÖRSEN: TECKEN PÅ MINDRE UPPGÅNG, FLÖDE AV SMÅRAPPORTER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen såg på fredagsmorgonen ut att gå mot en något högre inledning på handeln. Detta efter att Wall Street kvällen före stigit något, med en uppgång med 0,2 procent för S&P 500.

I Asien har börserna under morgonen handlats mestadels högre, med undantag för Australien och Japan där det under morgonen bekräftats att premiärminister Shinzo Abe avgår.

Klockan 8.30 indikerade förhandeln hos IG en öppning 0,3 procent upp för Stockholmsbörsens OMX30-index. För tyska DAX och franska CAC40 var tendensen samtidigt likartad den gällande Stockholm.

Bland enskilda bolag har Kambi tecknat ett flerårigt avtal med ett dotterbolag inom Churchill Downs Incorporated, gällande leverans av sportboksteknik och tjänster till CDI:s varumärke Betamerica som finns i de amerikanska delstaterna New Jersey, Pennsylvania, Indiana och Mississippi. Avtalet väntas ha liten positiv effekt på Kambis intäkter 2020 men avtalet har potential att bli en betydande intäktskälla under kontraktets gång, enligt Kambi.

Alimak förvärvar tillgångarna i Verta Corporation, en amerikansk serviceleverantör vars portfolio till stor del består av Manntech-enheter. Verta erbjuder underhåll, reservdelar, inspektioner och projektkonsultation för BMU-enheter i USA och Kanada och intäkterna uppgick under 2019 till cirka 27 miljoner kronor.

Cyber Security 1, listat på First North, har tecknat en exklusiv icke-bindande avsiktsförklaring om förvärv av verksamheterna Cyber Security South Africa och Cyber Security Africa Distribution.

Bioteknikbolaget Immunicum har tillsatt Sven Rohmann som vd med omedelbar verkan. Sven Rohmann kommer senast från en roll som tillförordnad vd för onkologibolaget Oasmia, där han också är styrelseledamot.

Haldex har tecknat kontrakt med axeltillverkaren Gigant, en tysk tillverkare av släpvagnsaxlar. Haldex ska förse Gigant med skivbromssystem för tunga släpvagnar.

Utbildningsbolaget Academedia nådde ett resultat efter skatt på 179 miljoner kronor för det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2019/2020. Ett genomsnitt av sex analytikerprognoser, som Infront sammanställt inför rapporten, var 153 miljoner kronor. Den positiva utvecklingen beror delvis på en återhämtning inom vuxenutbildningen, enligt bolaget.

Fastighetsbolaget Amasten ökade under andra kvartalet såväl hyresintäkter som driftsöverskott och förvaltningsresultat.

Bostadsutvecklaren Aros uppgav i sin rapport att bolaget trots den pågående coronapandemin lagt ytterligare ett kvartal med tillväxt bakom sig.

"I slutet av andra kvartalet noterade vi en positiv prisutveckling och sensommaren, som normalt sett har en relativt låg aktivitet, präglades av hög efterfrågan och ytterligare stigande priser", kommenterade vd Magnus Andersson.

Bokproducenten Scandbook redovisade såväl bättre intäkter som resultat för det gångna kvartalet.

First North-listade Footway, med e-handel inom sport och mode, uppger att både Footway och det förvärvade Sportamore uppvisade tillväxt under det andra kvartalet 2020, med 10 respektive 28 procent.

På rekommendationsfronten har Handelsbanken Capital Markets sänkt sin rekommendation för Lundbergs till sälj från behåll, efter torsdagens delårsrapport. Riktkursen sänks till 364 från 440 kronor.
Författare Direkt-SE