Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-27

BÖRSEN: TERMINER PEKAR LÄTT NED, RAPPORTSMÄLL FÖR KINDRED

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen såg på onsdagsmorgonen ut att börja dagens handel med lätt vikande index. Onsdagen är en av de mest intensiva dagarna under denna rapportperiod, åtminstone sett till det totala antalet rapportbolag som är 63.

Under den tidiga morgonen har delårssiffror kommit från bland andra Hoist, Kindred, Trelleborg, Assa Abloy, Peab, Electrolux och Swedish Match.

Omkring klockan 8.30 indikerade handeln hos IG Markets några tiondels procent ned för Stockholmsbörsen. Terminerna för tyska DAX och franska CAC 40 var samtidigt 0,2-0,3 procent lägre.

På tisdagskvällen var utvecklingen negativ på New York-börserna, som visserligen stängde på små plus men ändå backade jämfört med stängningstid i Stockholm. S&P 500 slutade 0,2 procent högre. Börserna i Asien har under onsdagsmorgonen handlats nedåt, med markanta indextapp i Hongkong och Shanghai.

Electrolux intäkter och resultat var något högre än väntat i tredje kvartalet. Vitvarubolaget spår dock att negativ påverkan av det bolaget kallar "externa faktorer" kommer att bli cirka 4,5 miljarder kronor under 2021, betydligt mer än den tidigare bedömningen på 3-3,5 miljarder.

Låsjätten Assa Abloys rapport var som många gånger förr i linje med förväntningarna. Den organiska tillväxten var under kvartalet 7 procent, aningen under de 7,5 procent som analytikerna i snitt räknat med enligt Infronts sammanställning.

Swedish Match kvartalssiffror var även de helt i linje med förväntningarna. Antalet sålda snusdosor i Skandinavien var under förra kvartalet något fler än väntat, liksom antalet sålda cigarrer i USA.

Kindreds omsättning och resultat för det gångna kvartalet var lägre än väntat och spelöverskottet var 13 procent lägre än analytikerna räknat med, enligt Infront. Bolagets genomsnittliga dagliga intäkter under de 24 första dagarna i oktober var hela 61 procent lägre än snittet för fjärde kvartalet i fjol, bland annat på grund av stoppet i Nederländerna. Kindred guidar också för ett spelöverskott i fjärde kvartalet på 220-260 miljoner pund.

Peab överträffade analytikernas förväntningar med såväl orderingång och omsättning som rörelseresultat för det gångna kvartalet. Byggbolaget har enligt vd Jesper Göransson lyckats väl med att hantera osäkerheten omkring material- och energipriser.

Pandox intäkter var under tredje kvartalet fortsatt i huvudsak minimihyror och fasta hyror, enligt bolaget. Trots det blev nettoresultatet 67 procent högre än väntat, enligt Infronts sammanställning.

Trelleborgs rapport var i linje med förväntningarna vad avser det justerade rörelseresultatet och bolaget spår att efterfrågan under fjärde kvartalet kommer att vara i nivå med närmast föregående kvartal.

Sprint Bioscience vände under förra kvartalet förlust till en vinst på drygt 17 miljoner kronor, samtidigt som omsättningen närapå sjufaldigades. Bolagets vd Erik Kinnman skriver i rapporten att avtalet med Deciphera gör att man nu kan lägga fokus på att utveckla och marknadsföra sina övriga program.

Desenio, som noterades i början av året och säljer väggkonst på nätet, skrotar sina finansiella mål för helåret 2021 med hänvisning till ett svårförutsägbart kundbeteende under hösten.

Nynoterade Truecallers nettoresultat minskade från nära 30 miljoner kronor till drygt 2 miljoner i tredje kvartalet, medan omsättningen ökade med 128 procent till 313 miljoner kronor. Truecaller uppger sig ha sett en fortsatt stark tillväxttrend vad gäller användare och intäkter och bolaget ser också "mycket goda" möjligheter till fortsatt tillväxt.

Bland rekommendationerna märks att Bravida har höjts till behåll från tidigare sälj av SEB, som även höjt riktkursen till 115 kronor (99).
Författare Direkt-SE