Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-01-13

BÖRSEN: VÄNTAS ÖPPNA ONSDAGENS HANDEL OREGELBUNDET

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen ser ut att få en lugn start på onsdagens handel.

Vid 8.30-tiden indikerade förhandeln hos IG Market en öppning för Stockholmsbörsens OMXS30 på +0,1 procent. Även terminerna för Frankfurtbörsens DAX och Parisbörsens CAC40 låg kring oförändrade nivåer. En tidig titt på USA-terminerna vittnade mindre uppgångar när handeln öppnar senare på onsdagen.

Tisdagens USA-börser bjöd på små indexrörelser. Dow Jones industriindex steg 0,2 procent, S&P 500 stängde oförändrat och Nasdaqs kompositindex var upp 0,3 procent. Efter stora uppgångar den senaste veckan vände långa USA-räntor ner på tisdagskvällen, sedan finansdepartementets auktion av tioåriga statsobligationer mött en stark efterfrågan från investerare som lockats av de högre räntenivåerna.

Representanthuset ska på onsdagen inleda ett andra riksrättsförfarande mot president Donald Trump.

I Asien var det mestadels börsuppgångar på onsdagen, men minus i Kina. I synnerhet teknologiaktier bidrog till uppgångarna på de asiatiska marknaderna.

Råoljepriserna har stigit på onsdagsmorgonen sedan branschsiffror visat större nedgång än väntat för de amerikanska lagren av råolja.

På svensk front anser bettingbolaget Enlabs sjätte största ägare Hans Isoz, enligt DI, att det bud som kom i förra veckan från Entain på 40 kronor per aktie är för snålt. Hans Isoz uppger för tidningen att han har uppgifter om att fler än han kommer att tacka nej och att de tillsammans kommer upp i de 10 procent som krävs för att stoppa budet.

Wise Group undersöker möjligheten att dela ut dotterbolaget Brilliant Future till Wise Groups aktieägare och i samband med detta notera Brilliant Future på lämplig marknadsplats.

Lundin Energy har meddelat att bolaget kommer att redovisa prospekteringskostnader på cirka 58 miljoner dollar före skatt och en valutakursvinst om cirka 256 miljoner dollar för det fjärde kvartalet 2020. Kvartalsrapporten publiceras 28 januari.


Rekommendationer

*SEB Equities sänker sin rekommendation för Dustin till behåll från köp. Riktkursen höjs till 80 från 70 kronor.

* Handelsbanken Capital Markets drar upp sin rekommendation för Castellum till behåll från sälj. Riktkursen ligger kvar på 200 kronor.

* Handelsbanken Capital Markets höjer Medivir till behåll från sälj. Riktkursen sänks till 11 från 18 kronor..

* Deutsche Bank sänker sin rekommendation för Boliden till sälj från behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 270 från 260 kronor.

* Deutsche Bank inleder bevakning av Lunding Mining med köp och en riktkurs på 91 kronor.

* Pareto Securities sänker sin rekommendation för Sandvik till behåll från köp. Riktkursen höjs till 235 från 205 kronor.

* SEB inleder bevakning av affärssystemsbolaget Fortnox med köpråd och riktkurs 470 kronor.


På onsdagens makroagenda riktas blickarna mot industriproduktionsdata för EMU-området klockan 11 och klockan 10 ska ECB-chefen Christine Lagarde svara på frågor i samband med ett mediaevent. I USA publiceras KPI-siffror klockan 14.30 och Feds Beige Book klockan 20.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.