Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-09

BÖRSEN: VISS UPPGÅNG, ELECTROLUX STIGER IGEN, OMXS30 +0,4%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen inledde något uppåt på torsdagen efter att ha backat under de två senaste handelsdagarna.

Det svenska storbolagsindexet OMXS30 var kring 09.30-tiden upp 0,4 procent vid nivån 1.720. Aktier för knappt 1,7 miljarder kronor hade då bytt ägare på Stockholmsbörsen. På kontinenten steg tyska DAX-index 0,9 procent medan FTSE 100 tappade 0,2 procent i London. Franska CAC40 utvecklades marginellt uppåt.

I toppen av storbolagsindexet återfanns Electrolux med ett lyft på ytterligare 2,5 procent. Tidigare i veckan kom besked om att förlusten för det andra kvartalet väntas bli mindre än tidigare förutspått.

Swedbank fanns också högt upp på vinnarlistan med ett lyft på 1 procent. Banken har rekryterat Jon Lidefelt till ny chef för baltisk bankverksamhet och Charlotte Rydin till ny chefsjurist för koncernen.

I den röda änden av storbolagsindexet återfanns i stället SSAB, ned 1,2 procent.

Hansa Biopharma placerade lite drygt 4,4 miljoner stamaktier i den riktade nyemission som bolaget meddelade om på onsdagen. I samma veva kom besked om att rörelseresultat för det första halvåret sjönk till -193 miljoner kronor (-156). Aktien var ned omkring 8 procent.

Negativa pandemieffekter på Sdiptechs verksamheter har fortsatt avta. Per den 8 juli levererar koncernen 95 procent av planerat ordervärde, en ökning från 90 procent för en månad sedan och 85 procent för drygt två månader sedan. Aktien steg lite drygt 3 procent.

Forskningsbolaget Kancera steg knappt 5 procent. Bolaget har fått tillstånd av det svenska Läkemedelsverket för den planerade fas 2-studien med läkemedelskandidaten Kand567 vid behandling av patienter med covid-19.

Magnolia Bostad har tecknat avtal om förvärv av del av fastigheten Kungsängens-Tibble i Upplands-Bro kommun. På fastigheten planerar Magnolia Bostad att utveckla cirka 400 bostäder. Samtidigt har Pareto höjt riktkursen till 71 kronor. Aktien klättrade 9,5 procent till 52 kronor.

Probi tappade 2,8 procent till 300:50 kronor. SEB Equities har sänkt rekommendationen till behåll. Riktkursen höjdes dock till 283 kronor.

Surgical Science adderade 5,6 procent till 80:70 efter att Pareto inlett bevakning med en köprekommendation och riktkursen 97 kronor.

Graf: OMXS30 torsdagen den 9 juli


Källa: Infront
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.