Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-01-25

BÖRSVECKAN: KÖP HEXATRONIC OCH MUSTI, SÄLJ SWEDENCARE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börsveckan rekommenderar köp för Hexatronic och Musti, samt sälj för Swedencare. Avvakta blir rådet för Renewcell, Systemair, Thunderful och Vostok EF.

Det framgår av det senaste numret av tidningen.

Med växande intresse för hus och hem har även husdjursmarknaden gått starkt, och det gynnar djurhälsobolaget Swedencare. Tillväxtutsikterna är ljusa, speciellt efter de senaste förvärven, men värderingen är därefter.

"Fler förvärv lär därmed komma men mycket tillväxt är inprisad i kursen nu, så även om vi gillar bolaget och marknadsutsikterna så har vi svårt att se en uppsida på nuvarande höga kursnivåer", skriver Börsveckan och sätter en säljrekommendation.

Finländska Musti, som har nära 300 butiker och växande onlineverkamhet på husdjursmarknaden, har goda tillväxtutsikter Balansräkningen är i gott skick och i Börsveckans prognoser antas en solid tillväxt både i år och nästa samt en marginalförstärkning. Börsveckan upprepar köp.

Renewcell siktar på cirkulärt mode. Än så länge är försäljningen modest men möjligheterna är stora, enligt Börsveckan.

"Aktien får dock anses vara något av en lottsedel med väldigt hög risk. Den här typen av aktier kan vi inte köpstämpla", skriver Börsveckan och landar i rådet avvakta.

Kabelbolaget Hexatronic har haft en stark kursutveckling på senare tid och kom nyligen med omvänd vinstvarning. Utsikterna för 2021 ser starka ut, enligt Börsveckan som ser mer uppsida i aktien och således rekommenderar köp.

Systemair gynnas av fokus på energieffektivisering och luftkavlité i inomhusmiljöer. Balansräkningen är solid och nettoskulden avskräcker inte.

"Det ger utrymme för förvärv, men på det stora hela så imponerar inte Systemair så pass mycket att vi vill köpa aktien efter kursuppgången på 55 procent det senaste året", skriver Börsveckan och råder att avvakta.

Gamingbolaget Thunderful togs emot med öppna armar vid noteringen i december. Distributionsverksamheten ska ta plats i baksätet och spelutvecklingen ska ta över. Börsveckan finner det svårt att nåla fast vad Thunderful ska värderas till men anser att distributionsaffären, som fortfarande står för majoriteten av verksamheten, inte förtjänar så hög multipel. Den stora osäkerheten vart förvärvsspåret leder gör att Börsveckan avvaktar.

Vidare råder Börsveckan till att ta hem vinsten i VEF, då aktien numer handlas till en premie om 20 procent.




Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.