Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-14

BÖRSVECKAN: KÖP INVISIO, SÄLJ AXICHEM, TECKNA IMPLANTICA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börsveckan rekommenderar att köpa Invisio och Swedbank, men att sälja Axichem i den senaste utgåvan.

Börsveckan inleder bolagsanalyserna i det senaste numret med två bolag som noteras inom kort.

Implantica, som gör debut på First North den 21 september, får rådet teckna. Sammanfattningsvis anser Börsveckan att Implantica har starka produkter med tydlig nytta och att grundaren, Peter Forsell, har hög trovärdighet sett till tidigare framgångar.

Readly, som erbjuder digitala magasin, ska till Stockholmsbörsen den 17 september. Prenumerationstjänster och aggregerande plattformar är två starka teman inom tech och Readly prickar in båda. Men det finns stora utmaningar och mycket kvar att bevisa för bolaget, anser Börsveckan.

"Det blir en klassisk 'teckna och sälj'-rekommendation här", skriver Börsveckan.

Invisio ökar orderboken och tar marknadsandelar inom kommunikationsutrustning för polisära och militära ändamål. Bolaget har bra plattform för vidare tillväxt, anser Börsveckan som landar i ett köpråd.

Swedbank lyckades överträffa förväntningarna under andra kvartalet, med stöd av stigande volymer och stigande marginaler. Kreditförlusterna är fortfarande betydande men trenden är positiv, skriver Börsveckan och stämplar köp på aktien.

Nordeas rapport för det andra kvartalet innehöll siffror åt det svagare hållet men ganska optimistiska framåtblickande kommentarer. Aktien är lågt värderad men på tolv månader sikt tror Börsveckan att operativ utveckling kommer att driva aktien och då är Swedbank ett bättre alternativ. Rådet blir avvakta.

First North-bolaget Axichem utvecklar naturanaloga industrikemikalier som bygger på capsaicin. Förutsättningar finns för att tillväxten ska ta fart men Börsveckan bedömer att den initialt kommer att vara långsammare än vad marknaden verkar diskontera i kursen. Så även om en spännande höst väntar bolaget så är nedsidan betydande vid minsta lilla bakslag. Rådet blir sälj.

Irisity, verksam inom så kallad intelligent kameraövervakning, har väntat länge på ett genombrott. Under sommaren kom ett viktigt avtal som kan blir en "game changer". En prognos där Irisity kan sälja in sin teknik till ett fragment av marknaden ger stor uppsida men sådana räkneexempel är svåra att förankra sannolikheter för. Börsveckan ser sammanfattningsvis stor potential i Irisity men också hög risk och avvaktar.




Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.