Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-28

BÖRSVECKAN: KÖP MILLICOM, DISTIT OCH NOTE, SÄLJ STOCKWIK

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börsveckan sätter köp på Millicom och upprepar samma råd för Distit och Note. Däremot får Stockwik säljstämpel och Börsveckan väljer också att avvakta med Stillfront, Sivers och Greater Than.

Det framgår av det senaste numret av Börsveckan.

Stillfront har gått från klarhet till klarhet och nu bryter koncernen ny mark med förvärv mot mer lättsamma mobilspel. Börsveckan anser att nuvarande värdering är hög men att den är motiverad, men väljer ändå att avvakta med aktien.

"Vi velar mellan att lita till Stillfronts värdeskapande modell och farhågorna med mobilspel och en värdering som inte ger någon säkerhetsmarginal", skriver Börsveckan.

Stockwiks affärsmodell är att förvärva onoterade, lönsamma småbolag med låg konjunkturkänslighet. Det skapar en spretig koncern där förvärven inte skapar synergier. Vidare finns bara begränsad historik av Stockwiks ägande. Börsveckan anser att det inte ska vara någon hög värdering på Stockwik och att nuvarande är för hög. Det blir säljråd.

Millicom har renodlat verksamheten i Latinamerika, investerat i att bygga ut nät och lokala infrastruktur samt fokuserar nu på att förbättra sina kassaflöden. Värderingen är försiktig. Börsveckan lockas mer av denna aktie "än tråkiga (men stabila) nordiska operatörer med ytterst klena tillväxtutsikter och marginalpress". Det blir köpråd.

Sivers IMA fick jättelyft på börsen efter att ha landat ett avtal som motsvarar flera års omsättning. I samband med den senaste emissionen flaggade bolaget för mer investeringar så Börsveckan räknar inte med att bolaget når breakeven i närtid.

"Sammantaget står Sivers inför spännande tider, men aktien är fullvärderad", skriver Börsveckan och sätter avvakta på aktien.

Distit är ett bolag där en vändning alltid tycks dröja. Nu ser bolaget ut att gå i rätt riktning igen och med en låg värdering krävs det inte mycket för att aktien ska stiga. Börsveckan upprepar tidigare köpråd.

Note har backat rejält på börsen sedan ledningen flaggat för betydligt lägre tillväxt under tredje kvartalet än väntat. Börsveckan anser inte att det är någon större dramatik och ser fortsatt aktien som köpvärd.

Greater Than jobbar med en intressant teknik som kan förbättra prissättning och skaderisk inom bilförsäkringar. Skalbarheten är bra i affärsmodellen så när volymerna väl kommer finns god lönsamhetspotential, men det ligger en bit framåt i tiden. Börsveckan ser inget köpläge nu och avvaktar.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.