Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-11-12

Börsveckan: ”Sälj pressad aktie”

wysiwyg_image

Börsveckan ger rådet att köp GHP Specialty Care, Loomis och Beijer Alma. För Autoliv och Hexpol ges rådet att avvakta. Getinge får ett säljråd.

Det framgår av veckans utgåva.

Det finns mycket som lockar i vårdföretaget GHP, färre alternativ i sektorn efter Capios utköp, digitalisering och uppköpschans är några menar tidningen. Bolaget är även attraktivt på egna meriter. Vinsten väntas öka snabbare med 17 procent. Det ger ganska hyggligt ut skriver Börsveckan som råder till köp.

Goda förvärvsmöjligheter och tillväxtutsikter där USA driver på utgör grund för en positiv syn för Loomis. Kontanthanteringsbolaget är konjunkturstabilt och "köpvärt" på rådande prognoser menar Börsveckan och stämplar köp.

Även om prislappen inte är ett fynd talar stabil historik och en stark nisch inom fjädrar för industribolaget Beijer Alma, skriver Börsveckan. Aktien väntas inte bli någon raket men väl ett bra köp för en långsiktig portfölj.

Medicinteknikföretaget Getinge kantas av problem som sträcker sig långt bak i tiden och omstruktureringsarbetet har hittills inte gett resultat. Svag kursutveckling lockar inte och Börsveckan ger rådet att sälja aktien.

För Autoliv ges avvakta då utsikterna är osäkra då fordonsmarknaden fortsätter vika i Europa och Kina menar Börsveckan.

Även för Hexpol ges rådet avvakta. Börsveckan ser "toppsignaler" på en orolig fordonsmarknad för gummispecialisten.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.