Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-11-22

Bra vinsttrend i tredje kvartalet

BTS kvartal 3 2016 rapport andas en viss optimism, där inte minst Europa går bra. Kostnadsnedskärningar i USA är redan genomförda, så resultatet 2017 bör kunna bli bättre. Efter en kursuppgång, sänker vi vårt råd till Behåll.

BTS Group är en management-konsultfirma som bildades 1986 av vd:n Henrik Ekelund. Bolaget skiljer sig från de stora kända management-konsulterna i att BTS är mer inriktat på att implementera och genomföra strategier. För detta erbjuder bolaget kundanpassade affärssimuleringar och andra utbild­­ningar i digitalt format liksom seminarieformat.

BTS är det lilla bolaget med egenskaper som ofta förknippas med större bolag. Till exempel är bolaget aktiv på en internationell marknad med omkring hälften av omsättningen i USA. BTS jobbar främst med stora bolag, såsom Coca-Cola, Microsoft och Novartis. Enligt bolagets egen uppskattning har BTS ungefär en procent av världsmarknaden i sin nisch. Det finns således ett stort utrymme att fortsätta växa genom att ta marknadsandelar. I år har BTS flyttat fram sina positioner i Europa genom förvärv av två italienska företag. Tyskland är en annan marknad där BTS gärna vill växa.

Det tredje kvartalet 2016 kom in bättre än väntat och det är framförallt Övriga Marknader (Asien m.fl.) som lyfte siffrorna. På grund av relativt hög bolagsskatt i USA blir skatten lägre när en mindre andel intäkter genereras i USA. Vi justerar upp vår vinst per aktie med cirka 5 procent för 2016.

Aktien steg på kv3-rapporten vilket är en rimlig reaktion. Lägre kostnader för BTS Nordamerika bör slå igenom redan under kvartal 4/2016. Mindre andel intjäning i USA, liksom skattesänkningar där 2017 kan också leda till lägre skattebelastning för BTS. Baserat på vår DCF-värdering höjer vi riktkursen från 68 till 74 kronor. Givet nuvarande aktiekurs räcker det dock endast till en Behåll (tidigare Öka).  

Ladda ned fullständig analys:

Ladda ner pdf

Källa: Jarl Securities

Författare Redaktionen