Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-08-02

Brexit ger köpläge i Nobia

Efter Storbritanniens folkomröstning om utträde ur den Europeiska Unionen har kökstillverkaren Nobia, med stor exponering mot regionen, straffats hårt på börsen. Reaktionen har emellertid varit överdriven. Det anser Ålandsbanken som rekommenderar köp av aktien.

Trots turbulensen i Storbritannien levererade kökstillverkaren Nobia en stark rapport för det andra kvartalet. Både den organiska tillväxten och omsättningen var bättre än vad Ålandsbanken hade estimerat på förhand. Norden överraskade på nedsidan, medan Storbritannien och Centraleuropa uppvisade positiva tendenser.

Direkt efter Brexit var marknaden för kök- och kökstillbehör avvaktande i Storbritannien. Men marknadssentimentet har nu återhämtat sig bedömer Ålandsbanken. Volymerna ligger nu ungefär på samma nivåer som under samma period i fjol.

Negativa nyheter finns dock på marginalsidan. Ledningen har tidigare guidat för att rörelsemarginalmålet om 10 procent skulle infrias under 2016. Men den senaste rapporten bekräftar att så inte är fallet. Men trots marginalkontraktionen anses aktien vara attraktivt värderad.  

Sammantaget är Ålandsbanken positivt inställda till Nobia-aktien och upprepar sin köprekommendation. Enligt banken var aktien måttligt värderat inför Brexit. Nedgången efter folkomröstningen om Brexit gör att värderingen blivit mer lockande. Ålandsbanken bedömer att Nobia handlas till en EV/EBIT-multipel om 10,9 gånger för 2016. Direktavkastningen bedöms samtidigt bli 3,4 procent. Därutöver bedöms p/e-talet vara omkring 14 gånger för innevarande år och 13 gånger för 2017.

Källa: Ålandsbanken

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.