Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2015-12-17

Brighter ser ljuset i Sydostasien

Detta är en betald analys på uppdrag av Brighter utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.

Helt i linje med trenden inom sjukvård utvecklar Brighter produkter inom mobil hälsa som möjliggör ökat informationsflöde mellan patient och vård. Fokus är idag på diabetes och demenssjukdomar.

Brighter är ett medicinteknikbolag som utvecklar smarta mobilanpassade verktyg för vården. Bolagets första produkt, Actiste, är på väg in på marknaden i Sydostasien och underlättar egenvården av diabetes. Nyligen förvärvades jDome, ett verktyg för att aktivera patienter med demenssjukdomar. Gemensamt för produkterna är att de är uppkopplade mot Brighters molnlösning, the Benefit Loop där information om patientens behandling kan delas med exempelvis vårdpersonal.

Marknaden för behandling av diabetes är enorm men utsatt för hård konkurrens. Utvecklingen av nya tekniker går snabbt framåt och det är därför av högsta vikt att Brighter påbörjar försäljningen och positionerar Actiste och the Benefit Loop på marknaden. Som ett steg på vägen har ett samarbete med Ericsson inletts som tillhandahåller en nätverksinfrastruktur för the Benefit Loop. Samarbetet är även strategiskt attraktivt då det ger Brighter tillgång till marknadskanaler för Actiste i form av mobiloperatörer.

Sedan förvärvet har jDome haft en imponerande försäljningstillväxt, men det kan inte ensamt motivera dagens aktiekurs. Vi anser att dagens aktiekurs innefattar värdet av bolagets produkter i dess respektive skede. I väntan på tecken om att serieproduktion av Actiste är på plats och försäljning kan påbörjas nöjer vi oss med rekommendationen behåll med riktkurs 4,2 kronor. Vi vill samtidigt framhäva att uppsidan i aktien är enorm om bolaget lyckas.

 

Källa: Jarl Securities

Författare Jarl Securities