Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-16

BUFAB: STAFFAN PEHRSON NY VD OCH KONCERNCHEF (OMS)

(Omsändning: skickades första gången på torsdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Styrelsen i Bufab har utsett Staffan Pehrson till ny vd och koncernchef. Staffan Pehrson, för närvarande är vd och koncernchef för Nefab Group AB, tillträder den 1 februari 2022.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Som Bufab tidigare meddelat kommer nuvarande vd och koncernchef, Jörgen Rosengren, att stå till bolagets förfogande till och med september 2021 och Johan Lindqvist, segmentschef för Segment North, går in som tillförordnad vd och koncernchef mellan den 1 september 2021 och den 1 februari 2022.

"Bufabs styrelse är mycket glada över att kunna presentera Staffan Pehrson som ny vd och koncernchef. Staffans långa och gedigna erfarenhet från ledande befattningar framförallt hos Nefab Group och Ericsson-koncernen i kombination med hans personliga egenskaper/…/ lämpar sig väl för Bufabs framtida behov", kommenterar Bengt Liljedahl, styrelseordförande i bolaget.

Staffan Pehrson har, innan Nefab, arbetat i över tjugo år inom Ericsson-koncernen och har där haft ett flertal ledande befattningar i olika delar av världen. Staffan är för närvarande styrelseledamot i Lindab.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.