Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-16

C Security: DELÅRSRAPPORT FÖR C SECURITY SYSTEMS AB (publ.) JANUARI - SEPTEMBER 2020

PERIOD 1 JULI - 30 SEPTEMBER  2020

 • Nettoomsättningen uppgick till 549 tkr (235) 
 • Rörelseresultatet uppgick till -804 tkr (-864)
 • Resultatet före skatt uppgick till -601 tkr (-863)
 • Resultatet per aktie var -0,01 kr (-0,01)
 • Kassaflödet uppgick till -261 tkr (-445)

PERIOD 1 JANUARI - 30 SEPTEMBER  2020

 • Nettoomsättningen uppgick till 1 351 tkr (1 213)
 • Rörelseresultatet uppgick till -2 286 tkr (-2 247)
 • Resultatet före skatt uppgick till -2 090 tkr (-2 259)
 • Resultatet per aktie var -0,03 kr (-0,03)
 • Kassaflödet uppgick till -2 263 tkr (-2 114)

VÄSENTLIGA HÄNDELSER UNDER FÖRSTA KVARTALET

 • Försäkringsbolaget AXA och försäkringsmäklaren GSY har för den franska marknaden godkänt C-pod Lite och beslutat att båtägare som installerar C-pod Lite får samma premiereduktion som med C-pod. C-pod Lite är anpassad för mindre båtar och besluten väntas öppna upp för större volymer
 • I Italien har försäkringsbolaget Allianz beslutat erbjuda C-pod och C-pod Elite som en del av försäkringslösningen till båtkunder i kombination med premiereduktion
 • Franska båttillverkaren Allures Yachting har beslutat om installation av kompletta C-pod system inklusive sensorer som standardutrustning i sin modell Allures 40,9
 • Franska båttillverkaren Rhea Marine har valt C-pod Lite som standardutrustning i sin nya båtmodell Rhea 32
 • Italienska båttillverkaren Castoldi har valt C-pod Lite som standardutrustning i sin nya båtmodell Jet Tender 27 motor boat samt erbjuda produkten som option till övriga modeller
 • Ny VD tillträdde 1 mars

VÄSENTLIGA HÄNDELSER UNDER ANDRA KVARTALET

 • Lansering av ny app till C-pod Lite
 • Lansering av nya innovativa C-pod Mini på den svenska marknaden
 • Ny webbshop för den svenska marknaden

VÄSENTLIGA HÄNDELSER UNDER TREDJE KVARTALET

 • Samarbetsavtal med italienska försäkringsbolaget Allianz Spa
 • Avtal om förvärv av intressebolaget Spåra Group AB

VÄSENTLIGA HÄNDELSER EFTER PERIODENS UTGÅNG

 • Uppköp av Spåra Group AB genom riktad nyemission till Spåra Groups aktieägare registrerades av Bolagsverket den 1 oktober.

 

KOMMENTARER FRÅN VD

Vi fortsätter att leverera stark tillväxt under årets tredje kvartal med mer än en fördubbling av nettoomsättningen jämfört med motsvarande period förra året. Vi levererar denna tillväxt på en starkt polariserad båtmarknad, med en urstark svensk hemmamarknad och en kraftigt stukad marknad på kontinenten.

Covid-19 har haft en extra starkt negativ påverkan på båtmarknaderna i Frankrike och Italien som är två av våra viktigaste exportländer. Beställningar av nya båtar har fallit kraftigt. En starkt bidragande orsak är att endast två av årets planerade cirka 110 båtmässor har genomförts och inga fler kommer att hållas under resten av året. Båttillverkare har dessutom tvingats till uppehåll i tillverkningen under perioder vilket haft en negativ påverkan även på underleverantörer, däribland vi. 

Trots den allmänna försämringen av båtmarknaden på kontinenten ökade vi nyförsäljningen på exportsidan med 27% jämfört med samma kvartal förra året. Det beror framför allt på att vi har fler båttillverkare som kunder jämfört med förra året.

Den svenska båtmarknaden har varit mycket god. Vår senaste produkt C-pod Mini - marknadens minsta och mest innovativa båtlarm för det uppkopplade båtlivet - har tagits emot mycket väl av svenska båtägare. Lanseringen av C-pod Mini har starkt bidragit till att nyförsäljningen i Sverige ökat med nästan 500%.

Sammantaget ökade den totala nyförsäljningen med 150% vilket, som sagt, till stor del beror på den goda efterfrågan på C-pod Mini. Stärkta av framgången i Sverige planerar vi för en lansering av C-pod Mini på våra största exportmarknader inför nästa års båtsäsong. Produktens konkurrensmässiga fördelar i kombination med våra goda samarbeten med försäkringsbolag gör att vi ser med tillförsikt fram emot en stor försäljningsframgång under 2021.

Den 1 oktober slutförde vi förvärvet av intressebolaget Spåra Group AB. Det markerar ett paradigmskifte för verksamhetens inriktning och möjligheter till kraftig expansion på en starkt växande IoT-marknad för positionering och övervakning av uppkopplade rörliga enheter. Spåra har ett tekniskt försprång genom användning av den senaste cellulära kommunikationstekniken i kombination med en unik patentsökt teknik för ultralåg strömförbrukning.

Sammantaget öppnar förvärvet av Spåra upp för affärsmöjligheter i ett flertal branscher i Sverige och globalt. För närvarande för vi affärsdialoger med bolag ibland andra gruvbranschen och energibranschen samt tillverkare av sportutrustning.

C-pod Mini är en konsumentprodukt som bygger på Spåras teknik vilket visar hur mångsidig den tekniska plattformen är. Vi genomför för närvarande leveranstester av nästa generation Spåra för konsumentkunder som riktar sig till alla som vill skydda sina värdeföremål enkelt, kostnadseffektivt och med extremt lång batterilivslängd. Användningsområdena sträcker sig från bilar till barnvagnar, från fyrhjulingar till golfbagar. 

Håll er friska och krya!

Jacob LundbergVD, C Security Systems AB (publ.)
 

Nästa rapport

C Security Systems utger sin kvartalsrapport 4 för 2020 den 26 februari 2021.

Denna rapport har ej varit föremål för granskning av bolagets revisor.

16 oktober 2020

C Security Systems AB

Styrelsen

Denna information är sådan information som C Security Systems AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 16 oktober 2020. 
 

Författare C Security

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.