Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-12

C Security Systems i samarbete med Exeger

STOCKHOLM, 12 oktober, 2021 - IoT-bolaget C Security Systems (CSEC) tillkännager idag att de ingått ett strategiskt samarbetsavtal med det svenska industribolaget Exeger som utvecklar och producerar den unika solcellsteknologin Powerfoyle. Samarbetet innebär att CSEC kommer att integrera Powerfoyle i kommande Spåra-produkter.

Spåra är en unik GPS-tracker som till skillnad från många liknande produkter på marknaden även fungerar i den senaste generationens mobilnät. Den första produkten som bygger på samarbetet mellan de båda bolagen är Spåra Hund - en unik spårsändare för hundar som tack vare den strömsnåla Spåra-teknologin och Exegers solcellsteknik kommer att kunna få i princip evigt liv. Spåra Hund kommer att lanseras under första kvartalet 2022.

"Det är en perfekt matchning av teknologier. Vi har målmedvetet utvecklat vår teknologi för att vara så strömsnål som möjligt och det är precis vad som krävs för att kunna använda solceller för laddning - och det finns, oss veterligen, ingen annan solcellsteknologi som klarar av att leverera det vi kräver," säger Jacob Lundberg, vd för CSEC.

Exegers patenterade solcellsmaterial laddas av allt omgivande ljus, inomhus som utomhus, samt är både tåligt och flexibelt. Det gör Powerfoyle idealisk som strömkälla till Spåra-sändare. Under 2021 har Exeger tillkännagett kommersiella samarbeten med ledande bolag inom konsumentelektronik, såsom Urbanista, POC och adidas Headphones. CSEC blir nu först ut med Powerfoyle-integrerade IoT-produkter.
 

"CSEC är ett framåtlutat, svenskt företag med en unik innovation. Inom IoT har vi observerat en ökande efterfrågan för att veta var djur eller saker befinner sig. Spåras strömsnåla spårsändare i kombination med Powerfoyle skapar en ny standard inom IoT och fyller en viktig funktion på den växande tracking-marknaden.  Tillsammans skapar vi ett tryggare och miljövänligare samhälle", säger Giovanni Fili, vd och grundare Exeger.

CSEC är dessutom engagerade i ett innovationsprojekt finansierat av Jordbruksverket med syftet att, baserat på befintlig teknikplattform, utveckla lösningar för att använda sensorteknik för att övervaka hälsa och mående hos betesdjur.

Presskontakt:

Adam Erlandsson, BCW på uppdrag av CSEC
0735-18 24 80
adam.erlandsson@bcw-global.com

Författare Cision