Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-15

CALLIDITAS: STORÄGARE TROR INTE PÅ MINSKAD CHANS NEFECON - DI

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det senarelagda beskedet från amerikanska FDA om ett godkännande av Calliditas Nefecon är inte speciellt oroande.

Det säger Karl Tobieson, vd för en av Calliditas storägare Linc, till Dagens Industri.

Det framflyttade datumet, från 15 september till 15 december, har fått Calliditasaktien att falla brant på Stockholmsbörsen på onsdagen. Karl Tobieson konstaterar att det är "otroligt mycket" man som utomstående inte vet, men säger att han spontant inte tror att chansen till ett godkännande för Nefecon minskat.

Grundcaset som gjorde att Linc gick in i Calliditas finns enligt Karl Tobieson kvar och man säger sig fortsatt tro på bolaget och på produkten Nefecon.

"Jag och alla andra hade naturligtvis hoppats på ett godkännande den 15 september, men jag är inte speciellt orolig", säger han till tidningen.

I en kommentar utskickad av HC Wainwright, som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av, skriver investmentbanken att det framflyttade datumet i sig inte förändrar utsikterna för Nefecon.

HC Wainwright refererar också till ett antal fall under det senaste året där ansökningar om godkännande av nya läkemedel har fått måldatum framflyttade med tre månader. För Astra Zenecas och Fibrogens roxadustat samt för Ardelyx tenapanor blev ansökningarna till slut avvisade, medan de för Ascendis lonapegsomatropin och Biogens aducanumab blev godkända.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.