Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2023-03-13

Calmark Sweden AB: Calmark tecknar distributörsavtal med Savas Medikal i Turkiet

Calmark Sweden AB meddelade idag att ett exklusivt distributörssavtal signerats med bolaget Savas Medikal Inc. avseende Calmarks bilirubintest för nyfödda.

Savas Medikal grundades 1993 och är ett väletablerat och framgångsrikt familjeföretag med stor marknadsandel och lång erfarenhet inom den medicintekniska branschen. Företag har sitt huvudkontor i Istanbul med ett stort distributörsnätverk bestående av fyra filialer och över 40 återförsäljare runt om i Turkiet. Savas Medikal är marknadsledande inom PNA-testning framförallt inom kardiologi, intensivvård, luftvägsdiagnostik och biokemi samt har en portfölj av innovativa produkter för nyföddhetsvård.

Det föds 1,2 miljoner barn årligen i Turkiet och CE-märkning gäller men alla medtech-produkter kräver registrering i landets "Device Tracking System" vilket Calmark bedömer tar 1-2 månader från inlämning.

"Jag är väldigt nöjd över att ha slutit det här distributörsavtalet eftersom Savas Medikal är som klippt och skuren för vår Neo-Bilirubin produkt. Företaget har redan rätt kundklientel upparbetat, förstår värdet av att kunna testa patientnära och vet att vår produkt kommer att göra skillnad ute i vården", säger Magdalena Tharaldsen, Director International Business Development för Calmark. "Jag ser fram emot ett mycket givande samarbete med den här motiverade distributören!"

Denna information är sådan som Calmark Sweden AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-03-13 16:50 CET.

För mer information om Calmark Sweden AB, vänligen kontakta:

Camilla Arneving, tillförordnad VD
Tel: +46 (0)10 204 01 50
E-post: camilla.arneving@calmark.se 
www.calmark.se 

Författare Cision