Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-11-15

Carl Bandhold tillträder som vice Vd och CFO i Profoto

Carl Bandhold tillträder som vice Vd och CFO i Profoto. Carl kommer närmast från rollen som CFO på JM och tillträder sin nya roll på Profoto senast i maj 2023.

Profotos styrelse har utsett Carl Bandhold till vice Vd och CFO i Profoto. Carl har en civilingenjörsexamen från Chalmers tekniska högskola, en MBA från INSEAD och en lång erfarenhet som CFO och koncernledningsmedlem.

Hans nuvarande roll är som CFO för JM AB (publ), noterat på Nasdaq Large Cap, och har dessförinnan varit CFO på Permobil.

“Vi är jätteglada över att ha lyckats attrahera Carl Bandhold till Profoto”, säger Anders Hedebark, Vd på Profoto. “Han har en fantastisk kompetens och erfarenhet och som kommer att bidra till Profotos fortsatta lönsamma tillväxt och ta bolaget till nästa nivå. Jag är säker på att han kommer att vara en utmärkt vice Vd och CFO för Profoto och jag ser fram emot att utveckla verksamheten tillsammans med honom.”

“Profoto har en mycket kvalificerad koncernledning”, menar Hans Eckerström, ordförande i Profoto. “Jag är övertygad Carl Bandhold kommer att passa in väl och vara ett välkommet tillskott i rollerna som både CFO och vice Vd. Profoto har en spännande resa framför sig som inleddes med börsnoteringen sommaren 2021. Nu ska vi fortsätta vår tillväxtresa som noterat bolag och då är Carls kunnande och erfarenhet mycket välkommet.”

Kontakter


Amanda Åström
Head of Investor Relations
Telefon
+46 73 679 34 48
E-post
amanda.astrom@profoto.com

Om Profoto


Profoto grundades för mer än 50 år sedan och har sedan dess varit världsledande inom ljussättningsprodukter för professionella fotografer genom att driva innovation och medvetenhet kring hur man skapar bättre bilder genom ljus. Vi vet att ljus är den oumbärliga källan i allt bildskapande – oavsett kamera eller situation. Att skapa fantastiska bilder handlar om att bemästra och forma ljuset. Slutanvändarna är professionella fotografer och kommersiella kunder, bland annat stora konsumentinriktade varumärken och e-handelsföretag. Bolaget finns idag representerat i över 60 marknader globalt. Nettoomsättningen 2021 uppgick till SEK 732m med en justerad EBIT-marginal på 32%. Per april 2022 hada Profoto 139 anställda på huvudkontoret i Stockholm och i dotterbolag i USA, Japan, Kina, Tyskland, Frankrike, England och Nederländerna.

För mer information om Profoto, besök gärna https://investors.profoto.com

Denna information är sådan information som Profoto Holding är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2022-11-15 18:40 CET.

Bifogade filer


Carl Bandhold tillträder som vice Vd och CFO i Profoto

Författare MFN