Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-02-24

CATENA MEDIA: MOTVINDARNA I TYSKLAND ÄR ÖVERGÅENDE - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Catena Medias intäkter i Tyskland halverades i det fjärde kvartalet som en konsekvens av nya regler inför sommarens omreglering. Nya vd:n Michael Daly räknar dock med att problemen på marknaden är övergående.

"Vi räknar med att de regulatoriska motvindarna i Tyskland blir kortvariga. Omregleringar är ofta positivt för affiliates som är vana att operera i reglerade marknader, och vi räknar med att vända Tyskland", sade Michael Daly, som tillträder sin nya position i mars, på onsdagens rapportpresentation.

Huruvida den lägre nivån i Tyskland är botten, är dock svårt att säga, men ledningen konstaterade att bolaget "tog en rejäl smäll" i det fjärde kvartalet.

Starten på året har varit stark och intäkterna i januari var 58 procent högre jämfört med föregående år. Bolaget ser enligt nuvarande trend en riktning mot en organisk tillväxt väl över tvåsiffrig för helåret 2021.

Efter en tids paus finns förvärv åter på agendan för Catena Media, men Michael Daly sade på presentationen att organisk tillväxt kommer att vara den största drivkraften.

Aktiemarknaden reagerade positivt på rapporten och handlade upp kursen med över 20 procent under den första timmens handel på Stockholmsbörsen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.