Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-02-26

CELLINK: CARNEGIE HÖJER RIKTKURSEN TILL 405 KR (305) (NY)

(Lägger till mer text från stycke tre och uppdaterar med kursinformation)

STOCKHOLM (Direkt) Carnegie höjer riktkursen för Cellink till 405 kronor från 305 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Det framgår av en analys som släpptes på fredagen.

Torsdagens delårsrapport i det förlängda räkenskapsåret avseende fyramånadersperioden september till december 2020 stöder enligt Carnegies bedömning om att bolaget borde stå inför en utomordentlig tillväxt under många år framåt i tiden.

Med en bred portfölj av system uppges bolaget vara bra positionerade för att öka effektiviteten och minska kostnaderna för bearbetning av biomaterial. Högra marginaler återkommande intäkter från konsumtionsvaror väntas ge en stadig ökning av försäljningen och driva upp rörelsemarginalen till ett medelhögt trettiotal på längre sikt, enligt analysen.

Enligt Carnegie handlas Cellink till en premie om 46 procent jämfört med nordiska sektorkollegor, men med 31 procent rabatt jämfört med internationella banbrytande sektorkollegor.

Aktien steg med 23 procent på torsdagen. I den inledande handeln på fredagen backade Cellink med drygt 1,5 procent till 358:50 kronor.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.