Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-05-06

Chordate: Chordate erhåller den första större kommersiella ordern i Italien

CHORDATE ERHÅLLER DEN FÖRSTA STÖRRE KOMMERSIELLA ORDERN I ITALIEN

Chordate Medical Holding AB (publ) har genom dotterbolaget Chordate Medical AB (Chordate) erhållit en betydelsefull första kommersiell order för Chordates produkter från italienska distributören Vedise Hospital S.p.A. (Vedise), med ett ordervärde om ca 351 000 kronor. Ordern kommer att bokas in under kvartal 2.

Vi har tidigare kommunicerat att Italien är en av bolagets fokusmarknader, då Italien är Europas fjärde största marknad för medtech. Vår partner Vedise - verksamma inom både neurologi och öron-näsa-hals (ÖNH) - började marknadsbearbetningen under fjärde kvartalet 2018. Vi ser denna order som ett kommersiellt genombrott på marknaden, och är ett tydligt kvitto på Vedises professionella och intensiva bearbetning av marknaden. Italiens ledande ÖNH-läkare har engagerats hos både offentliga och privata vårdgivare, samtidigt som en så kallad DRG-kod har identifierats som användbar vid upphandlingar. Jag ser mycket positivt på både potentialen för Chordate i den italienska marknaden och för vårt val av samarbetspartner, säger Anders Weilandt, VD för Chordate.

Kista, 6 maj 2019

För mer information, vänligen kontakta:
Anders Weilandt, VD
anders.weilandt@chordate.com mailto:anders.weilandt@chordate.com
Telefon: +46 (0) 733 87 42 77

Information:
Denna information är sådan information som Chordate Medical Holding AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 6 maj 2019 kl. 11:00 CET.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Chordate Pressrelease 2019-05-06.pdf-http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=26011

TILL REDAKTÖRERNA

Om Chordate
Chordate Medical Holding AB (publ) är ett medicintekniskt bolag som under drygt tio år har utvecklat, patenterat och CE-märkt en ny behandlingsmetod genom nervstimulering för kronisk nästäppa och kronisk migrän. Bolaget säljer sitt produktsystem inklusive behandlingar via egen säljorganisation samt via distributörer till kliniker och sjukhus, som i sin tur behandlar patienterna. Läs mer på www.chordate.com. Mangold Fondkommission AB, tel.nr. +46 8 5030 1550, är bolagets mentor och likviditetsgarant på NGM Nordic MTF.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.