Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-02-23

CHORDATE MEDICAL: STUDIE OM KRONISK MIGRÄN ÅTERUPPTAS I FINLAND

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Chordate Medical meddelar att studien om kronisk migrän i Finland har återupptagits. Enligt studieledaren för de fyra finländska klinikerna har de första två patienterna nu skrivits in. Hela studien beräknas enligt Chordate slutföras som tidigare kommunicerats till sommaren 2021.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Beskedet är visserligen väntat, men det kommer tidigare än vi hittills trott vilket är extra glädjande", säger Anders Weilandt som är vd för Chordate Medical.

Under de närmaste veckorna kommer klinikerna i Finland att inkludera de resterande cirka fyrtio patienter som behövs för att kunna slutföra studien. Målsättningen att den sista patienten ska kunna gå ur studien senast i juli 2021 kvarstår, uppges det.

Chordate Medical har sedan 2018 genomfört en internationell patientstudie på den patenterade behandlingsmetoden KOS mot kronisk migrän. Studien, som genomförs vid nio kliniker i Tyskland och Finland, fick pausas under 2020 på grund av covid-19-pandemin.

Det statistiska utfallet från patientstudien behövs för att erhålla CE-märkning för användningsområdet kronisk migrän, vilket är en förutsättning för att kunna lansera behandlingen inom EU.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.