Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-12-09

Clavister driver tillväxt med ny NGFW-plattform och prenumerationsbaserad prissättning

Örnsköldsvik – Clavister, en ledande europeisk leverantör av cybersäkerhetslösningar för driftskritiska tillämpningar, meddelar idag att bolagets nya Next-Generation Firewall (NGFW)-plattform, i kombination med en ny prenumerationsbaserad prismodell, har resulterat i mer än ett dussin nya kontrakt sedan lanseringen i oktober.

I oktober lanserade Clavister en ny plattformserie av högpresterande Next-Generation Firewalls och en innovativ prenumerationsbaserad prismodell. Partners och kunder har välkomnat lösningen med öppna armar och inom bara två månader kan Clavister meddela att de vunnit över ett dussin nya kontrakt till ett initialt värde av cirka 4 MSEK.

Nya kunder har tillkommit runtom i Europa, inklusive Sverige, Tyskland och Finland, vilket stärker Clavisters "Made in Europe"-positionering som ett pålitligt europeiskt alternativ till USA-baserade cybersäkerhetsleverantörer. Dessa nya kunder ligger också i linje med Clavisters go-to-market-strategi med inriktning på tre viktiga vertikaler: offentlig sektor, tjänsteleverantörer och försvar.

”Det är fantastiskt att se det stora intresset så tidigt för den nya NGFW-serien, och att den skapar betydande affärer för oss, särskilt genom våra kanalpartners och slutkunder inom den offentliga sektorn. Det är hedrande att våra cybersäkerhetslösningar spelar en kritisk roll för att säkra vårt samhälle”, säger John Vestberg, VD för Clavister.

”Med den nya prenumerationsbaserade prismodellen fortsätter vi att förfina vår verksamhet för att skapa förutsägbara, återkommande intäkter. Det bidrar till vårt långsiktiga mål att förse Europas verksamhetskritiska företag med våra proaktiva cybersäkerhetslösningar såsom NGFW och Secure SD-WAN. Nätverkssäkerheten utvecklas snabbt och vi på Clavister spelar vår roll genom att ständigt förbättra vår lösningsportfölj”, avslutar John Vestberg.

Den växande användningen av IoT-enheter över hela världen, i kombination med alltmer distansarbete bidrar till en ökande efterfrågan att skydda nätverksinfrastrukturen och medföljande investeringar i NGFW. Faktorer som flexibilitet och skalbarhet i lösningen kommer att vara avgörande för att kunna skydda användare och enheter på olika plattformskombinationer. Dessutom kräver moderna avancerade hot (så kallade APTs) en hög nivå av funktionalitet i moderna NGFW-lösningar. Kontinuerlig innovation krävs för att säkerhetsleverantörer ska kunna ligga i framkant och inte halka efter i teknikutvecklingen.

Clavisters NGFW-lösning skyddar kontor, datacenter och anställda från cyberattacker. Det är en mycket effektiv och flexibel lösning som kan levereras både som hårdvara i olika storlekar samt som virtuell mjukvara för KVM-, Hyper-V- eller VMWare-miljöer. Bredden på den nya serien (Netwall 6000, Netwall 500 och Netwall 100) gör det möjligt för Clavister att tillhandahålla skalbar NGFW för att täcka behoven hos allt från stora organisationer ner till medelstora och små företag. De nya högpresterande plattformarna medger 10-40 GigE anslutningsmöjligheter till ett betydligt lägre pris och Power over Ethernet (PoE)-tillägg.

Den nya prenumerationsbaserade prismodellen medför enkel licensiering och olika nivåer av prestanda och funktionalitet, vilket ger kunderna möjlighet att spara tid, minska komplexiteten och framförallt möjligheten att välja den funktionalitetsnivå som passar just deras krav och förutsättningar. För befintliga kunder erbjuder Clavister för närvarande fördelaktiga uppgraderingsalternativ som garanterar mycket lägre TCO jämfört med förnyelse av befintliga plattformar.

Läs mer om Clavister’s NGFW solution här eller kontakta oss idag.

Om Clavister


Clavister är en specialiserad europeisk cybersäkerhetsleverantör som har skyddat komplexa digitala verksamheter i över två decennier. Clavister, som grundades och har huvudkontoret i Örnsköldsvik, utvecklade tidigt en av de första brandväggarna och har sedan starten fortsatt att bygga robusta och flexibla cybersäkerhetslösningar. Genom ett växande ekosystem av partners och återförsäljare har vi levererat hundratusentals produkter till kunder i över 100 länder, och med ett starkt fokus på den offentliga sektorn, på tjänsteleverantörer och på försvarssektorn. Vi säkrar kundens hela cyberresa - från användare till molnet.
 
Clavister Holding AB är börsnoterat sedan 2014; aktien Clavister Holding AB, är noterad på Nasdaq First North. FNCA Sweden AB är bolagets Certified Advisor (+46 8-528 00 399, e-post: info@fnca.se).

För mer information, kontakta:


Clavister Media Relations
media@clavister.com

Bifogade filer


Clavister driver tillväxt med ny NGFW-plattform och prenumerationsbaserad prissättning

Författare MFN