Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-01-19

Clavister samarbetar med Nokia för järnvägscybersäkerhet i Australien

Januari 19, 2022 – Örnsköldsvik, Sverige – Clavister, en ledande europeisk leverantör av cybersäkerhetslösningar för driftskritiska tillämpningar, meddelade idag en orderingång från ett järnvägsinfrastrukturföretag i Australien.

Clavister har länge samarbetat med Nokia och tillhandahållit lösningar som är en viktig del av Nokias cybersäkerhetsportfölj, särskilt inom Managed Security Services (MSS) och Extended Detection and Response (XDR) lösningsuppsättningar. Det starka samarbetet har möjliggjort för ännu en stor kund i Australien. Ordern, som är värd närmare 2 MSEK, kommer tillhandahålla ett komplett nätverksskydd för datatrafik samt skydd från externa attacker och försök till åtkomst av obehöriga.

Digital omvandling och uppkopplade enheter är inblandade i alla aspekter av våra liv och verksamheter, inklusive järnvägsinfrastrukturen. Den moderna infrastrukturen är säkrare, mer driftsmässigt effektiv och ger en förbättrad upplevelse för passagerarna. Men med en högre grad av uppkoppling ökas också säkerhetsrisken vad gäller cyberhot. Nokia har en omfattande lösning för ”Cybersäkerhet för järnvägar” med beprövad expertis inom att hålla järnvägar säkra i den digitala eran. Den innehåller NetGuard Virtual Firewall (NVFW), byggd på Clavister teknologi av telekommunikationskvalitet som ger extremt hög prestanda, vilket gör den till marknadens snabbaste virtuella säkerhetsgateway.

Som en del av det nya avtalet kommer Nokia och Clavister att leverera avancerade säkerhetsfunktioner, inklusive trafikfiltrering mellan spårutrustning som växlar, signaler och spårledning och det centrala nätverket för trafikstyrning, elastisk kapacitetshantering och en flödesbaserad licensmodell. Kunden kommer även att dra nytta av centraliserad hantering och avancerade routningsfunktioner.

”I och med att järnvägssektorn använder ny teknik blir cybersäkerhet en nödvändig komponent i olika järnvägsverksamheter”, säger John Vestberg, VD för Clavister. ”Nokia och Clavister arbetar hand i hand för att erbjuda säkerhetslösningar som ser till att tågen kommer i tid och som säkerställer att passagerarna är trygga och nöjda under resan. Vi välkomnar vår nya kund i Australien och vi strävar efter att implementera en säkerhetszonsgräns för att hålla deras järnvägsnätsinfrastruktur säker. Vår gemensamma lösning uppfyller dessutom alla krav på regler och efterlevnad.”
 

Om Clavister


Clavister är en specialiserad europeisk cybersäkerhetsleverantör som har skyddat komplexa digitala verksamheter i över två decennier. Clavister, som grundades och har huvudkontoret i Örnsköldsvik, utvecklade tidigt en av de första brandväggarna och har sedan starten fortsatt att bygga robusta och flexibla cybersäkerhetslösningar. Genom ett växande ekosystem av partners och återförsäljare har vi levererat hundratusentals produkter till kunder i över 100 länder, och med ett starkt fokus på den offentliga sektorn, på tjänsteleverantörer och på försvarssektorn. Vi säkrar kundens hela cyberresa - från användare till molnet.
 
Clavister Holding AB är börsnoterat sedan 2014; aktien Clavister Holding AB, är noterad på Nasdaq First North. FNCA Sweden AB är bolagets Certified Advisor (+46 8-528 00 399, e-post: info@fnca.se).

För mer information, kontakta:


Clavister Media Relations
media@clavister.com

Bifogade filer


Clavister samarbetar med Nokia för järnvägscybersäkerhet i Australien

Författare MFN