Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-08-26

CLS Thermoguide Workstation anpassas för GE Healthcares MR-skannrar

Clinical Laserthermia Systems AB (https://clinicallaser.se/) (publ) meddelar att bolaget nu är inne i slutfasen av arbetet med att anpassa TRANBERG Thermoguide Workstation (https://clinicallaser.se/svenska-teknik/thermoguide-software-soon-to-come/), bolagets produkt för temperaturmonitorering och styrning av MR-bildledda ablationer, till MR-skannrar i GE Healthcares (https://www.gehealthcare.se/) produktsortiment. Under senaste kvartalet har CLS haft ett nära utvecklingssamarbete med GE Healthcare, ett världsledande företag inom medicinsk teknik och diagnostiska läkemedel.

- Vi har genomfört utvecklingen helt enligt plan, vilket betyder att vi under året har kunnat genomföra den utveckling som behövs för att anpassa Thermoguide för att ta emot och tolka bilder från GEs MRI-scanners i realtid. CLS har haft support från GE och samarbetet med vår partner Image Guided Therapy (http://www.imageguidedtherapy.com/) har, som vanligt, fungerat oerhört bra. Jag ser mycket positivt på de sluttester som kommer att genomföras under andra halvåret 2021, säger Stephan Dymling, CTO på CLS.

- Genom att anpassa Thermoguide Workstation till GE Healthcares avancerade MR-skannrar, som idag finns installerade på sjukhus över hela världen, breddar vi marknaden för TRANBERG Thermal Therapy System rejält. Jag förväntar mig att vi med denna breddning, på sikt, också kan öka tempot i etableringen av den nya generationen TRANBERG-produkter, säger Dan Mogren, t f VD i CLS.

TRANBERG[®] | Thermoguide[TM] Workstation

Thermoguide Workstation kopplar samman TRANBERG[®] | Thermal Therapy System med en MR-skanner och visualiserar vävnadstemperatur och omfattning på genomförd vävnadsablation både numeriskt och grafiskt. Genom tillgång till bildsekvenser med minimal fördröjning, möjliggör mjukvaran vävnadstemperaturmätning i realtid samt beräkning av ablationsstorlek med hög precision och noggrannhet. Allt tydligt presenterat i ett modernt användargränssnitt för att ge behandlande läkare optimal vägledning och ett säkert och effektivt arbetsflöde under behandlingen.

Thermoguide Workstation är sedan tidigare anpassad för Siemens Healthineers Magnetom MRI-skannrar.

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 26 augusti kl 09:00 CET. 

Dan J. Mogren, t f VD, Clinical Laserthermia Systems AB (publ)

Tel: +46 - (0)705 - 90 11 40 
E-mail: dan.mogren@clinicallaser.com

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.