Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-31

COLABITOIL: FÖRVÄRVAR NORRSUNDETS HAMN, KÖPESKILLING 51 MLN KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Spotlightlistade Colabitoil förvärvar genom sitt helägda dotterbolag Colabitoil Fastigheter samtliga aktier i Norrsundets Hamn och Logistik AB för 51 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Förvärvet finansieras med egna medel och externa lån om 45 miljoner kronor.

"Investeringen i Norrsundets Hamn kommer att ha en positiv resultatpåverkan då den verksamhet som bedrivs i hamnområdet i form av uthyrning av fastigheter och markområden täcker den kapitalkostnad som Colabitoil åtar sig i samband med förvärvet", skriver bolaget.

Förvärvet innebär att Colabitoil nu har förfogande över ett tillräckligt stort markområde för att fortsätta med sin miljöansökan om att bygga en produktionsanläggning för framställan av fossilfria bränslen.

Vidare upprepar Colabitoil ambitonen om att ha en färdig anläggning i Norrsundet 2023 i pressmeddelandet.

Norrsundets Hamn äger industrifastigheter och mark i Norrsundets Hamn om en totalyta om 442 hektar. Det förvärvade bolagets fastigheter ligger i direkt anslutning till Colabitoils fastighet om 16,5 hektar vilket medför att Colabitoil i och med förvärvet förfogar över ett markområde på totalt 458,9 hektar, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Tillträdet till Norrsundets Hamn och dess fastigheter sker den 1 september 2020.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.