Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-11-13

Come On kan komma igen

Detta är en betald analys på uppdrag av utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Vinstvarningen i Come On (Online Gaming) var en besvikelse, men samtidigt växte koncernens verksamhet med 30 procent organiskt i kvartal 3 /2017. Vi upprepar köp med riktkursen 60 (67) kronor per aktie.

Cherry är ett svenskt spelbolag med anor från 1960-talet där ryggraden under lång tid utgjordes av restaurangcasino. Numera har fokus flyttats till internet med spelsiter, skapandet av nya spel samt prestationsbaserade marknadsföringsföretag som driver trafik till spelsiterna. Tillväxten för bolagets nätspel har påskyndats av förvärv. Cherry har skaffat sig en position inom hela värdekedjan inom spel med affärsområden som växer snabbare än marknaden som helhet.

Efter genomfört förvärv av resterande 51 procent av ComeOn under andra kvartalet 2017 skapas en ny större Cherry-koncern. Huvud-delen av både omsättningen och intjäningsförmågan finns hos nätspel, medan marginalerna för-stärks av Online Marketing och Game Development. Förvärvet av Come On skapade ett resultat-arbitrage som drivit Cherrys aktiekurs uppåt. Men resultat-utvecklingen inom ComeOn har blivit en besvikelse under 2017. Det mesta av integrationsarbetet är dock genomfört. Vi bedömer att det finns förutsättningar för en resultatförbättring inom Online Gaming under 2018.

Online Marketing (Game Lounge) utmärkte sig med en extra positiv intäkts- och vinstutveckling under tredje kvartalet 2017. Detta affärsområde har mycket höga bruttomarginaler på varje extra intäktskrona.

Cherry-aktien har fallit tillbaka som en följd av den svagare resultat-utvecklingen för Online Gaming (Come On). Siktet är nu inställt på 2018 där vi räknar med 28 procentig resultatförbättring på EBITDA-nivå for Online Gaming, baserat på en fortsatt organisk tillväxt.

Vi kommer fram till en ny riktkurs för Cherry-aktien på 60 kronor (67) baserat på en substansvärdering. Givet en 25 procentig kurspotential upprepar vi vårt tidigare köpråd i aktien. 

Författare Bertil Nilsson